[Audio] Anti-100%NL promo op RTL FM

Natuurlijk is het logisch dat medewerkers van RTL FM teleurgesteld zijn. En boos. Omdat de overheid na drie jaar het kavel A9 alsnog aan een ander radiostation geeft. Maar… wat vinden we hiervan?

Beluister de promo waarin RTL-luisteraars worden opgeroepen om vanaf zaterdag mee te verhuizen naar kabel en internet (0:40)
Bron: RTL FM | 7 juli 2006

Lees ook:Radio Decibel op meer plekken op de kabel
Lees ook:100% NL in heel Nederland op de kabel
Lees ook:[Audio] Sky-promo’s en nieuwslezers op ‘RTL FM’
Lees ook:Boze sidechick MIDNR krijgt wind van voren
Lees ook:Radiodirecteur Kioe Yap: RTL FM is niet verkocht

33 Reacties // Reageer

33 thoughts on “[Audio] Anti-100%NL promo op RTL FM

 1. 99,9%

  Ja, RTL is gewoon een heeeele slechte verliezer. Blij dat we van die zoutloze zender af zijn, op de FM dan. Laat ze maar lekker aanklooien op de kabel.

  100% weet ik niet wat we kunnen verwachten, maar voegt tenminste iets toe aan de radiozenders die nu in de lucht zitten.

    /   Reply  / 
 2. ricky romano

  RTL klaagt bij de verkeerde… de regering is de boosdoener, niet de partij die het kavel had MOETEN krijgen, en nu ook krijgt. RTL heeft bovendien sowieso geen recht van spreken als het om radio gaat, die business snappen ze aantoonbaar toch niet. Ze hebben het nu 9 keer geprobeerd en er nooit een rooie rotcent aan kunnen verdienen. Nu misschien voor het eerst, met de komende schadeclaim, maar niet omdat ze een gezond radiobedrijf hebben kunnen handhaven…

  Go Herbie, al zal ik er zelf nooit naar luisteren, het is je van harte gegund!!!

    /   Reply  / 
 3. free radio

  Wat onprofessioneel en oncollegiaal! RTL toont zich hier wel een héle een slechte verliezer, zeg. Om zo 100%NL af te branden. Nee, RTL is geweldig bezig zeg, met die eeuwige Maud (hebben ze vast een deal over met de platenmaatschappij), Guus Meeuwis enz. enz. Blij dat we ervan af zijn, want meer dan een slechte kopie van Sky is het niet.. eh, wás het niet.

    /   Reply  / 
 4. flauw

  Flauw spotje, maar ja, geef ze es ongelijk. Ze moeten mensen toch wakker schudden zodat ze na morgen ook nog luisteren.

    /   Reply  / 
 5. Kire

  denk dat we die 100%NL snel zullen vergeten. gewoon een talpa 2 maar dan op de radio. geen luisteraars zoals talpa nauwelijk kijkers behalve een beetje voetbal. rtlfm is gewoon een leuke vrolijke zender met weinig geklets onair en muziek zoals het hoort. jammer van de FM maar wie weet komt er na 22nov as toch iets anders in Den Haag wat beter besluiten kan nemen die correct zijn en niet herroepen moeten worden! rtlfm succes!

    /   Reply  / 
 6. Hans van der Veen

  Beetje zielig. Maar het toont weer aan dat RTL in Nederland GEEN radiohart heeft en sinds 1989 ook nooit gehad heeft!

  RTL had RTL FM ook op de andere (juridisch onbetwiste) ‘herriezender’van RTL zelf kunnen zetten: Yorin FM, als ze zo’n belang aan RTL FM hadden gehecht.

  Als RTL bovendien eerder in dit weblog zei: We zijn teleurgesteld in de overheid in deze”, aldus Kim Koppenol. Ze beaamt dat de fout niet bij 100%NL ligt en vervolgens 100 % NL van 100 % herrie lopen te betichten, is dat een beetje boel kinderachtig.

  Ik had in hun geval eerder gewoon op een professionele manier de hele dag gewoon een bandje aangezet met de mededeling dat alle luisteraars uitgenodigd zijn om naar de kabel en internet over te gaan omdat vanaf morgen een andere radiozender de plek inneemt. Maar ach…

    /   Reply  / 
 7. Willem

  Ik kan RTL heel goed begrijpen, de Nederlandse rechtspraak heeft zich weer bewezen dat er geen touw aan vast te knopen is. Ik vind RTL een fijne zender om naar te luisteren, Ik heb de eerste minuten gehoord van 100%NL en de promo van RTL heeft gelijk: 100% herrie, wat zeg ik, 100% bagger! Ik geef ze 3 maanden en dan zijn ze uit de lucht.

    /   Reply  / 
 8. Nico

  Het gezellig thuis gevoel is gelijk verdwenen op de 104.6FM.
  Ik hoop echt van harte dat die 100%herrie en bagger snel de centen niet meer kan betalen van al die zenders wat toch veel geld gaat kosten.
  Mensen mensen ik dacht gezellig nederlands talig iets wat RTL FM ook draaide maar wat krijg je bij 100% daar krijg je foute en respectloze nl rap… Het lijkt wel een FunX maar dan 10000x slechter… Nou weg er mee en wat betreft RTL FM… Ik zal het heel erg gaan missen was gezellige muziek en mooie jingles echt een gezellige zender om aan te zetten. Misschien niet helemaal altijd even orgineel maar wel gezellig om naar te luisteren jammer het doek is gevallen en nu zijn we weer aangewezen op Q, Sky en 538 want veel anders is er ook niet…..

  O ja en wat betreft die jingle ik kan me voorstellen dat die medewerkers gewoon even hun gevoel kwijt moesten dat deden ze vroege bij 538 ook zo vaak dat soort jingles en dat maakt ook niet uit het is en blijft ook herrie dat 100% dan heb ik nog liever het oude Radio Noordzee Nationaal terug in de ether…..

  RTL FM….. Dank voor de fijne muziek op MIJN 104.6FM!!!

    /   Reply  / 
 9. leon van wageningen

  nou ik heb geluisterd naar eindelijk de laaste keer naar rtl fm ze hebben het zelf verknald want ze kregen die ether frec maar dan moesten ze wel veel nederlandstalige muziek draaien en DAT DEDEN ZE DUS NIET!!!!! EOGENSCHULD DIKKEBULT ik zal er zeker niet om treuren zeeer zeker niet ik wens 100%nl veel succ6 en ik zal zeker luisteren en rtl jullie zijn ook een beetje dom jullia hadden nooit yorin moeten verkopen maar jullie toch dom of wouden jullie het niet zien dat er een kans was om te verliezen nee jullie zijn zeker niet slim maar ja dat weet je van rtl ik zeg altijd tegen iedereen er kijken en luisteren alleen maar domme mensen naar

    /   Reply  / 
 10. Klaas

  Een hardstikke grappig spotje toch!? Helemaal niks mis mee. Moet echt wel kunnen. 100% NL is toch gewoon 100% Herrie?

    /   Reply  / 
 11. Freez

  Geweldig spotje, 100% NL sucks!

    /   Reply  / 
 12. Bertjuh

  Zeeeeeeeer slap spotje, RTL-FM toont zich een slechte verliezer. Wat 100%NL gaat doen is niet belangrijk, wat je zelf HAD moeten doen is belangrijk. Het percentage Nederlandstalig hebben ze blijkbaar niet gedraaid. Dat wisten ze, dus moeten ze niet zeuren.

    /   Reply  / 
 13. Mirko

  Jammer voor RTL maar het kavel is bedoeld voor nederlandstalig. Wel zuur dat het zo moet lopen, een blunder van de overheid.
  Het spotje is te begrijpen en wel lachen. Maar ik denk dat Fons niet moet stoppen met RTL, maar gewoon even zijn miljoenen moet trekken en een frequentie kopen van 1 van die verliesgevende stations (Qmusic, Yorin, Caz etc) En… die miljoenen komen wel weer terug als de schadevergoeding, tijdens de nog te voeren rechtzaken van RTL, worden toegekend.

    /   Reply  / 
 14. m. mars

  Hebben jullie al naar 100% geluisterd?
  Blijkbaar niet spotje van rtlfm klopt gewoon, na 15 min maar af gezet. echt herrie in de keuken…
  geef ze 2 maanden om op 0.1% luisterdichtheid te komen..

  RTL FM zal denk wel blijven scoren op het internet en kabel.

  Weet iemand of er ook een lijstje is van internet radio ala luisterdichtheid radio?

    /   Reply  / 
 15. Ron

  RTL FM heeft gelijk met die spot en terecht het is 100 % herrie.

  100 % bagger nl. Te veel Ali B muziek. Niet om aan te horen.
  RTL FM was een betere zender.

    /   Reply  / 
 16. Edwin

  Ik vraag me af of Leon nog een cursus Nederlands nodig heeft. RTL FM kreeg in 2003 A9 met de afspraak dat er 35% Nederlandstalig gedraaid zou worden en da’s ook altijd gebeurd. Wel even je huiswerk doen.

    /   Reply  / 
 17. tom

  ik vind dat de zender 100% nl niets toevoegd aan de huidige zenderprogrammering. Het is meer van hetzelfde zoals Q, 538, etc… Op een station als dit zit gewoon ook weer niemand te wachten, de nederlandse ether gaat stapje bij beetje achteruit en het word een eenheidsworst. Te veel gerap en een zender zonder duidelijke doelgroep, het word ook weer een flop. Men had beter rtl daar kunnen laten. Een ECHTE zender die de nederlandse platen draait die men wil horen is en blijft een piraat…

    /   Reply  / 
 18. R.

  Volgens mij is er maar 1 winnaar. Gefeliciteerd Sky Radio! Weer een concurrent minder. Als ik Herbert Visser was zou de hele keet voor 5 miljoen terugverkopen aan RTL. Herbert een mooie villa, RTL ultra goedkoop uit. Het is overigens ook de enige manier om in deze tijd nog geld in het radiolandschap te verdienen. Dit 100%NL gaat niet echt commercieel succesvol worden ben ik bang. Maar ik heb er natuurlijk helemaal geen verstand van :) Dus..

    /   Reply  / 
 19. Remko

  de spot doet het bij mij niet hoor mar vier seconden…..staat die nog ergens?

    /   Reply  / 
 20. Rickske

  Justice!! :-)

    /   Reply  / 
 21. TheYoungOne

  Naar de buitenwereld toe verkondigde RTL dat radio zeer belangrijk voor ze was …bullshit natuurlijk want ze wisten een jaar geleden al dat ze de zender waarschijnlijk zouden verliezen. RTL had bij de veilig ingezet op 2 kavels om er uiteindelijk 1 te krijgen , dat ze er 2 kregen was een grote strop voor ze want zelfs met 1 zender konden ze nog geen winst maken. Maar wat wil je als je de grootste ego Robert Jensen de leiding geeft over de zender Yorin FM, bij die zender wist niemand welke kant ze nou eigenlijk op wilde gaan. Om de week had je een ander format. Door het opdoeken van de TV zender Yorin, wat RTL enkel deed omdat ze bang waren voor Talpa, wist je al dat het radiostation ook ten dode was opgeschreven…en dat was dus een paar maanden later ook zo en dus hadden ze nog dat andere stationnetje RTL FM wat ze eigenlijk helemaal niet wilde hebben. Toch was het format daar wel duidelijk na een paar maanden…. om te zeggen dat het een copy is van Sky ach zou kunnen maar de de slogan ‘nooit 2x dezelfde plaat tussen 9 en 17′kwam wel van RTL … k vond het een goede zet en Sky deed uiteindelijk maar exact hetzelfde omdat de luistercijfers bij hun ook naar beneden gingen.

  Maar goed, RTL treurt echt niet hoor …ze zijn al lang blij dat ze van die kostenpost af zijn.

  Wat ik wel apart vind is dat iedereen nu 100% NL de kavel gunt omdat ze NL muziek draaien.Ik weet zeker dat niemand de hele dag naar NL muziek wil luisteren… dat is een veel te kleine groep mensen, maar ach voor die enkeling is daar dan eindelijk iets ‘nieuws’..geniet ervan zou k zeggen want velen die ook iets ‘anders ‘wilde doen zijn al gesneuveld…. denk aan country fm, talk radio en radio nationaal. Ik vrees dus het ergste.

    /   Reply  / 
 22. arnold

  wat een gelul allemaal hier er MOET een zender komen met muziek van jannes , henk wijngaard en de havenzangers . we leven hier in nederland verdomme !!!!!!
  weg met al die andere bende als je nou voor elk soort muziek een zender hebt kan iedereen kiezen maar kom toch alles lijkt toch op elkaar , WANNEER KOMT NOU DIE ZENDER VOOR HET ECHTE NEDERLANDSELIED ??

    /   Reply  / 
 23. Rogier

  Ik heb nu eens af en toe naar 100% NL geluisterd maar ik hoor heel veel herhalingen en (rap)herrieplaten. Ik stel me bij Nederlands product toch iets anders voor. Bovendien is er een presentatrice bij met een vreselijk kinderachtig piepstemmetje… geen prettig stemgeluid om naar te luisteren.
  Willen ze slagen in hun opzet moeten ze:
  1. Hun on-originele naam wijzigen
  2. Professioneler worden
  3. Niet constant platen herhalen
  4. Niet zo veel van die vreselijke herrie-rap uitzenden.

  Nederlands? Prima! Maar niet zo!

  >>> Ik hoop overigens dat RTL FM op de één of andere manier door kan gaan met uitzenden (via FM dus), ik vond het namelijk een veraangenaming tegenover Sky Radio. Wellicht dat dat CAZ! kan worden omgebouwd tot RTL FM?

    /   Reply  / 
 24. Michel

  Kom maar op!!!!!!
  Wat een zeik zender dat 100% NL.
  Als je dan toch 100% NL wilt zijn, draai dan ook 100% NL muziek, en geen takke herrie, Rap enz. maar draai eens Frans Bauer kadanz Frank Boeijen Maud of zijn deze mensen te min voor 100% Nl.
  Gelukkig zit 100% NL niet op de schotel, maar rtl fm gelukkig wel.

  Wat Nijmegen betreft (wat een radio stad is)
  Hoort dat 100% NL hier niet in het format thuis, hoe noemde DJ’S dat vroeger hier ook weer.
  nou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ether vervuillllllllllig

  Anders pluggen we rtl fm toch effe door.
  Efe zonder gein, het is echt jammer dat rtl fm van de ether is.

  Getekend, de man van de ether
  radio centraal
  continu fm
  decibel radio
  aniek
  kei fm

  Michel

    /   Reply  / 
 25. lodewijk hengst

  bij het sluiten van dit station verdwijnt er ook een stukje democratie in nederland en dat spijt mij ………

  mij niet boontje komt om zijn loontje en eerlijkheid duurt het langst.

  het is niet de schuld van rtyl dat ze de frequentie moeten afstaan ook niet de schuld van 100 % nl maar die van de overheid die hun eigen regels niet heeft nageleefd.

  *er zou in eerste plaats gekeken worden naar percentage nl product
  rtl 35%
  100% 70%

  bij gelijk percentage pas naar geld
  rtl 23 mln
  100%nl 8duizen

  het blijkt dat de lpf liever geld ziet en loog naar de bevolking en de frequentie aan rtl gaf.

  het is dan ook terrecht dat 100% nl een rechtzaak aanspant conform de regels die de balkenende 1 had gemaakt om die na te leven.

  het is niet dat ik een aanhanger ben van 100%nl maar het is wel terecht juridisch gezien dat 100%nl het kavel kreeg.

  over 5 jaar kan iedereen weer inschrijven en hopelijk komt dan kx in de ether

  met vriendelijke groet lodewijk hengst

    /   Reply  / 
 26. bikkers14

  100%NL is 100% top zender. Niet zoals RTL FM een kopie van SKY Radio.
  100%NL is 100% origineel, gewoon een top zender.
  Wij zijn trots op de nederlandse muziek.

  Bij 100%NL hebben ze nog geen Frans Bauer soort muziek, als er maar1 uur wordt gereserveerd op die zender, zullen ze nog meer publiek trekken.

    /   Reply  / 
 27. Rogier

  Ik was een vaste luisteraar van RTL FM… ik heb 100% NL na de switch de kans gegeven om mijn gehoor te veroveren… maar inmiddels is de frequentie 104.4 van mijn autoradio vervangen door een ander zender! Wat een vreselijke uittentreure herhaalde rotherrie! RTL FM had het goed voorspeld: 100% HERRIE!
  Het is gewoon 100% ellende… dit zender wordt waarschijnlijk nooit een succes.

    /   Reply  / 
 28. Frank

  Eindelijk die KUT RTL-FM eraf, Ik gung 100%NL het allerbeste toe!!!

    /   Reply  / 
 29. Radioactive Blog

  Nou, nou, Frank.. mag ook zonder drieletterwoorden, hoor :-)

    /   Reply  / 
 30. Frank

  Sorry! Maar RTL-FM stelt zich wel als een zielige verliezer voor! Nu maar hopen dat 100%NL ook de kabel frqeuntie en sattaliet krijgt dan is RTL-FM eindelijk DOOD!!!! ;-)

    /   Reply  / 
 31. EdoP

  De kans dat 100%NL voor kabelfrequenties gaat, acht ik nihil.

    /   Reply  / 
 32. Frank

  Bij het kavel pakket A9 hoort toch ook de kabel en stataliet golflengte?! Het zou erguh stom zijn als 100%NL deze niet bij RTL-FM zou gaan claimen wie luistert er nou nog naar RTL-FM (ik heb het nooit gedaan!) En nu met Edwin en Stefan als dj’s aan het roer van RTL-FM is het een aflopende zaak!!!

    /   Reply  / 
 33. Radioactive Blog

  @Frank, kavel A9 betreft alleen de etherfrequenties, die dus naar 100%NL zijn gegaan. Niet kabel en satelliet.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>