100% NL wil per direct on-air

100% NL gaat er via advocaten ‘alles’ aan doen om ‘per direct’ te kunnen uitzenden op kavel A9, dat – als het aan de overheid ligt – pas op 8 juli aanstaande naar de zender voor Nederlands product gaat. Dat meldt mede-initiatiefnemer Herbert Visser van 100% NL vanochtend in de radionieuwsgroep nl.media.radio. "Naar mijn mening is er geen juridische grondslag om RTL FM nog langer in de lucht te houden", zo schrijft hij.
De verliezer van een vergelijkende toets kan volgens hem geen etherfrequentie gebruiken. Daarnaast zou er geen wet of regeling zijn die bepaalt dat zenders nog een tijdje mogen uitzenden, terwijl een andere partij meer recht op die frequenties heeft. "Bovendien hebben we inmiddels lang genoeg gewacht", vindt Visser. "Het lag niet aan ons dat het allemaal 3 jaar heeft geduurd."

[ Dossier RTL FM ]
________________________________________________________________

Lees ook:100%NL ziet ‘frequentieuitspraak’ als formaliteit
Lees ook:Kavel A7 naar 100%NL
Lees ook:Uitspraak CBb: SLAM!FM behoudt radiovergunning
Lees ook:100%NL legt schadeclaim neer bij piraat
Lees ook:Verhagen verlengt 59 frequentievergunningen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “100% NL wil per direct on-air

  1. Sophie

    Luister graag naar rtl fm en vind het jammer als het van de radio af moet. Nederlandse muziek is best leuk, maar niet de hele dag door en zeker geen rapmuziek, daar ga ik niet naar luisteren hoor.. en zeker weten heel veel mensen ook niet.

      /   Reply  / 
  2. Erwin

    En gelijk hebben ze. Het gaat totaal nergens over dat het zolang moet duren alvorens men ‘mag’ gaan uitzenden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>