[Poll] 100% NL of RTL FM?

De meningen zijn verdeeld over het toekennen van kavel A9 aan 100% NL. Als het beroep van RTL Nederland geen gehoor vindt bij de rechter, dan is uiterlijk vanaf 8 juli Nederlands(talig)e urban, pop en rock te horen via de etherfrequenties van RTL FM. Zit je daar als luisteraar (niet als radiomaker) op te wachten, of zou je liever willen dat de huidige zender in de ether blijft? Je onderbouwde reactie is welkom! [ Dossier RTL FM ]

Lees ook:Radio 10 verliest, Radio Veronica blijft op FM
Lees ook:Herverdeling Arrow-frequenties reeds gestart
Lees ook:CBb geeft Staat gelijk: RTL FM moet uit de lucht!
Lees ook:Uitspraak CBb: SLAM!FM behoudt radiovergunning
Lees ook:100% NL wint frequentiestrijd

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “[Poll] 100% NL of RTL FM?

 1. radiominded

  RTL is niet mijn muziek, maar je kunt niet zomaar die frequentie terughalen. Geef liever 100% een nieuwe frequentie! Kan RTL FM blijven bestaan.

    /   Reply  / 
 2. Erik-Jan

  Dat RTL FM is echt een vrouwenzender, suffe boel vind ik. En dat 100% NL lijkt me niks, met al die boze-negermuziek, ook niet mijn zender dus..

    /   Reply  / 
 3. Bob de Rooij

  RTL FM moet gewoon volgens de normen werken, je kan toch niet zeggen dat ze een soort Nederlandstalige zender zijn, met interesse in het Nederlandstalige produkt. Persoonlijk zit ik er niet op te wachten, maar zo is het afgesproken, RTL FM had gewoon op een andere stijl moeten bieden, want 100% nl kan nooit een interessant commercieel station worden dat hebben er al velen geprobeert met 100% Nederlandse muziek, maar toch …. succes, jullie willen het doen… have Fun, en RTL koop maar wat anders en prop daar maar 23 miljoen in.

    /   Reply  / 
 4. EdZ

  RTL FM kan best weg, voegt weinig toe, is mijn mening… we hebben toch al een Sky Radio? Zonder dj’s dan. En zoveel luisteraars hebben ze niet.

    /   Reply  / 
 5. Luciel

  Wat een geleuter om RTL FM zeg,
  een zender die totaal niets (ECHT NIETS)heeft toegevoegd aan de reeds bestaande stations van destijds.
  Zomaar ineens was daar RTL FM op de fm band.
  Simpelweg omdat RTL het meeste bood.
  100%NL moet nu maar laten zien, hoe het moet om een station neer te zetten dat op dat kavel thuis hoort.
  Ik ben benieuwd want als je op google 100%NL zoekt,
  vind je niet veel behalve info via logs als deze. 100%NL waar zitten jullie ?
  Ik ben wederom beniewd hoe het allemaal zal gaan aflopen.
  en wacht maar af wat de toekomst ons biedt.
  vr. gr. LuLuKe

    /   Reply  / 
 6. Nick

  Ik ben een trouwe luisteraar van rtl fm en ben van mening dat deze zender wel dingen toevoegt.
  Het kan zijn om de format,ik weet niet waarom,maar als radio luisteraar kom ik toch weer terug bij rtl fm.
  Kennissen luistereren ook allemaal,en het gaat zelfs soms zo ver dat,omdat we elkaars muzieksmaak goed kennen,dat er een sms wordt gestuurd van,joh luister ff,goed nummer nu.
  Ook de verhalen beluister ik graag.
  Ik zou het erg jammer vinden als rtl fm niet door zou gaan,hoewel ik nergens echt lees wat er zou gebeuren als ze de ether frequentie kwijt zijn,gaan ze uitsluitend door op de kabel of stoppen ze helemaal.
  In elk geval een tegen geluid,ik zou rtl fm erg missen,voor mij heeft dit station een toegevoegde waarde,sterker,op de tuner staat maar een voorkeur frequentie,die van rtl fm.

    /   Reply  / 
 7. Thomas Giger

  Eindelijk eens een tegengeluid. Maar ondanks dat is de verhouding nu 5:1 in het nadeel van RTL FM (niet dat een dergelijke internetpoll betrouwbaar is, hoor). Dank voor de reacties tot nu toe!

  @ Nick: Volgens Fons van Westerloo gaat RTL FM voorlopig gewoon door, in elk geval zolang ze nog in beroep kunnen gaan. Uit onderzoek zou blijken dat 60% van de luisteraars via de kabel afstemt.

  ‘En daar gaat de minister niet over’, zoals Van Westerloo tegen onze redactie zei. Dus volgens deze officiële lezing is er een goede kans dat je voorlopig kunt blijven luisteren.

    /   Reply  / 
 8. Nick

  Ik vraag me inderdaad af hoe betrouwbaar zo’n poll is, bedoel als ik nu 4 van mijn kennissen bel en ze vraag te reageren is de verhouding weer 5:5 en zo hebben die ook weer allemaal kennissen.
  In de chatroom waar ik kom luistert men alleen rtl fm.
  Zodra een bepaald nummer er is,zie je ook mensen reageren,hee gaaf,celine dion of zo.
  maar men moet dit wel vinden,toevallig zag ik je reactie staan bij dutchmedia,vandaar dat ik dus hier voor de eerste keer ben,en dit dossier blijf volgen omdat David er voorlopig mee gestopt is hetgeen ik zeer betreur.
  maar alleen in mijn directe kennissenkring al zijn er minimaal 20 mensen ,de chatbox uitgezonderd,die allemaal naar rtl fm luisteren.
  Ligt misschien ook aan de leefijd,40 +
  Misschien zijn we ook honkvaster,mijn zoon pakt gelijk de remote van zijn radio als een nummer hem even niet zint en gaat naar een andere zender,ik heb zoiets van,laat maar staan,volgende nummer zal wel weer beter zijn.
  Dat was vroeger al zo,we luisterden naar Veronica als zeezender,en toen die weg ging naar mi-amigo,ook al een piraat,van die zenderknop bleef je af.
  @Thomas,bedankt voor je antwoord.

    /   Reply  / 
 9. Thomas Giger

  @Nick, graag gedaan :-) . Interessante observatie dat ‘ouderen’ minder switchen dan jongeren, die wat ‘ongeduldiger’ zijn.

  Zij zijn letterlijk nog zoekende, terwijl ouderen hun keuzes al hebben gemaakt. Jouw voorbeeld illustreert dit heel goed.

  Dank voor je reactie. Wat vind je van de zeezenders van toen in vergelijking met de radio van nu? Is een ander topic, maar vind het wel leuk om te horen.

    /   Reply  / 
 10. Nick

  @Thomas,ik weet niet zeker of ouderen geduldiger zijn,het is denk meer mijn eigen motivatie,ik durf niet namens alle “ouderen” te spreken,misschien is het,zeker met het digitale tijdperk ook gewoon wat overzichtelijker..ik heb digitale radio,schotel…dus in theorie beschik ik over honderden radiozenders..maar ik luister alleen naar Rtl ;)

  De zeezenders..het was zowieso het idee dat er achter zat,dat het illegaal was.
  Soms hoorde je het gierende geluid van de wind als er een storm was,dan bleef je luisteren alleen om te kijken of ze het wel zouden redden,soms hadden ze echt honger omdat het bevooradingsschip ze niet kon bereiken vanwege het weer.
  Je had Tieneke… 123456789 tieneke…het had een gezicht.. Veronica moet blijven stickers op je fiets..het was een club waar je bij hoorde.
  De luisteraars vormden een club,waren betrokken,was een presentator ziek dan schreven luisteraars beterschap berichten.
  En nog steeds als je een oude jingle hoort denk je aan toen… de goede oude tijd…

    /   Reply  / 
 11. Herman

  Rtl heeft voor een koopje fm frequenties kunnen bemachtigen op de voorwaarde dat ze iets aan de NL muziek zouden gaan doen. Ik luister af en toe wel eens, en je hoort inderdaad een Sky met dj. Het voegt echt maar dan ook echt helemaal niets toe.
  De NL muziek die dan af en toe voor bij komt(omdat het het echt niet anders kan, zoals Robert Long al jaren geleden zong) hoor je ook bij alle andere stations. Het bekende rijtje van Guus Meeuwes, Marco B, Ali B, Bluf. Waar zijn Jannes, Thomas Berger Tjeerd, Lucas en Gea, Birdy, Charlène, Frans Bauwer of Stef Ekkel ….?
  Ik heb ze nog nooit gehoord op RTL.
  Dus RTL,jullie wilden graag Sky radiotje spelen. Dan moet je je nu niet zorgen gaan maken om je baantje, dat had je van tevoren aan kunnen zien komen.
  Luister maar eens naar RadioNL.fm die is helaas nog niet landelijk, maar daar weten ze wel hoe het moet.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>