[Audio] “100% NL wordt anders”

Het beroep van RTL FM tegen het afstaan van haar frequenties wordt afgewezen, verwacht Herbert Visser van 100% NL. "Het besluit van gisteren volgt op een uitspraak in een bodemprocedure, waarin meerdere rechters naar alle facetten van de zaak kijken. Wij zijn op alle punten in het gelijk gesteld en de Staat en ook RTL FM (…) zijn op alle punten in het ongelijk gesteld", zei de initiatiefnemer van 100% NL in Mediazaken van BNR.
Visser benadrukte dat 100% NL een heel ander radiostation wordt dan RTL FM, dat hij erg vindt lijken op Sky Radio en Radio 10 Gold. Zijn station kiest voor een ander geluid, zoals hij ook al in het gesprek met ons vertelde. Op BNR Nieuwsradio legde hij het als volgt uit:

Beluister een fragment met presentatrice Frederique de Jong en 100% NL-initiatiefnemer Herbert Visser (ophalen audio kan soms even duren)

Bron: BNR Nieuwsradio – 20 mei 2006 [ mp3 | 1,0 MB | 1.02 ]

"We gaan absoluut meer variatie bieden. Het is wel zo dat we door die variatie automatisch minder luisteraars zullen krijgen dan de marktleiders, maar daar hebben we ook rekening mee gehouden. Vandaar ook het financiële bod van 8000 euro." Over twee à drie jaar verwacht Visser een marktaandeel van 2,5 tot 3%.

Stadsjongeren

100% NL profileert zich als ‘Het station van de straat’ en ook de jingles die ik heb gehoord, klinken erg urban. Met een dergelijke sound zal de radiozender volgens mij vooral stadsjongeren bereiken en ik weet niet of dat de brede doelgroep is die Visser voor ogen staat. Bovendien doet FunX het al érg goed in dat segment.

De toekomst zal uitwijzen of het nieuwe geluid ook opgepikt wordt door de doelgroep. In elk geval is het een goed dat er weer een station komt waar het draait om Nederlands product – en dan niet alléén maar Blof, Anouk en Racoon. En ook geen Frans Bauer, Marianne Weber en de Havenzangers.

Alle artikelen rond deze frequentiezaak vind je vanaf nu in het Dossier RTL FM. Zie de link in het veld Categorieën, aan de rechterkant van deze pagina, of klik op onderstaande link.

[ Dossier RTL FM ] ________________________________________________________________

Lees ook:“Bananenrepubliek blijkt gelukkig toch rechtsstaat”
Lees ook:[Audio] Kick-off nieuwe programmering 100%NL
Lees ook:‘Marktaandeel Radio 10 kan stijgen naar 5,4 procent’
Lees ook:100%NL legt schadeclaim neer bij piraat
Lees ook:Radioactive in week 40 | 2006

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>