Wat ziet Apple in digitale radio?

Volgens Macworld werkt computerfabrikant Apple in alle stilte aan een systeem dat het mogelijk maakt om digitale radio te ontvangen en te beluisteren op een iPhone. Pioneer in de wereld van digitale radio is GCap Media en in een rapport waarin het bedrijf uitlegt waarom het afstand neemt van DAB, schrijft CEO Fru Hazlitt dat de grootste groeikansen van zijn radiostations liggen in een samenwerking met Apple.

GCap Media heeft een belang van 63% in Digital One, een commercieel platform voor de ontwikkeling en het uitrollen van digitale radio in Groot-Brittannië. Het bedrijf heeft plannen aangekondigd om het belang te verkopen vanwege de kostenstructuur van DAB. Volgens de topman van GCap is digitale radio "not economically viable", oftewel het is economisch gezien niet levensvastbaar.

Fru Hazlitt onderstreept de besluiten met het voobeeld te geven dat de meeste Britten met een digitale radio, voornamelijk naar programma's luisteren die ook al via de FM te ontvangen zijn. Als de topvrouw van zo'n groot bedrijf absoluut geen heil meer in DAB ziet, wat moet Apple daar dan mee?

Hazlitt zegt in het einde van het rapport dat de echte groeikansen voor de radiostations van GCap Media liggen in een nieuwe samenwerking met Apple. Die samenwerking moet het mogelijk maken dat consumenten digitale radio kunnen luisteren op hun iPhone. Wellicht kan DAB het succes (?) van de iPhone als opstap gebruiken, maar de kans van slagen daarvan lijkt mij niet heel groot. De iPhone zelf is ook nog direct een daverend succes te noemen.

Meer over digitale radio:
- Radioactive.blog.nl/digitale_radio

Lees ook:iPhone-actie kan Donna duur komen te staan
Lees ook:Record aantal digitale radio-ontvangers verkocht
Lees ook:Wereldprimeur: Tunin.FM lanceert iCarRadio op iPhone
Lees ook:iPhone aanjager mobiel radio luisteren?
Lees ook:iPhone apps voor radiozenders PO

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wat ziet Apple in digitale radio?

  1. Pingback: Waarom digitale radio niets wordt | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>