Nu ook lokale omroepen in FMeXtra

Radio 538, Sky Radio en Q-music maken al gebruik van FMeXtra en naast deze (en nog andere) landelijke radiostation, gaat nu ook een aantal lokale zenders experimenteren met FMeXtra. Emerce meldt dat Salto, Megastad FM, Smart FM en Delta FM binnenkort voorzien gaan worden van een FMeXtra-signaal. Bij FMeXtra wordt gebruik gemaakt van de restcapaciteit binnen een FM-frequentie waardoor er meer met één zender meegezonden kan worden.

De restcapaciteit zorgt er voor dat er een tweede of zelfs derde radioprogramma meegezonden kan worden. Radio 538 gebruikt FMeXtra al om bijvoorbeeld bij Juize.FM en Radio 10 Gold mee te zenden. Q-music stuurt digitaal het signaal mee van Radio Bembem, het kidsradiostation van Q en Studio 100.

Binnenkort gaan dus ook de lokale omroepen uit Amsterdam, Rotterdam en Twente FMeXtra uitproberen. Voor het ontvangen van FMeXtra moet je overigens een speciaal toestel hebben dat volgens Emerce nog bijna nergens te verkrijgen is. Het wordt dus even spelen in de zandbak.

Zie ook:
- Digitale radio komt naar de mobiele telefoon

Lees ook:Radioactive headlines week 42
Lees ook:Lokalo van de week: OPEN Rotterdam
Lees ook:Nominaties ‘Lokale Omroep van het Jaar’ bekend
Lees ook:Oranje Top 30 nu ook op veel lokale omroepen te horen
Lees ook:Megastad FM moet stoppen door nieuwe zendgemachtigde

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nu ook lokale omroepen in FMeXtra

 1. Valpa

  en hoe ontvang ik dat dan?

    /   Reply  / 
 2. Erwin

  Als ze dan ook nog eens betaalbare radio’s en diverse modellen op de markt brengen dan alleen dat ding van Broadcast Partners voor 126.05 euro…

    /   Reply  / 
 3. Jorn

  @ Valpa: Op DABtuners.nl vind je een aantal apparaten die geschikt zijn om digitale radio mee te ontvangen.

  De apparaten zijn zoals Erwin aangeeft wel prijzig, maar een beetje goede radio is kost ook wat.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>