Radio over de grens: Q-music (België)

In de wekelijkse rubriek ‘Radio over de grens’ lees je over een bijzonder radiostation in het buitenland. Deze week ‘Q-music’, maar dan in België. 

In deze zevende en tevens laatste rubriek van Radio over de grens bespreken we een bijzonder radiostation van onze buren. Q-music zal je vooral kennen als een Nederlands radiostation, maar er is ook een Vlaamse Q-music. Het station begon in 2001, vier jaar eerder dan de Nederlandse variant. Het is het grootste commerciële radiostation van Vlaanderen en staat vooral bekend om zijn maffe en leuke acties.

Nederland versus België
Twee landen met hetzelfde radiostation dat roept één vraag op: welke is de beste? Elke woensdagmorgen spelen de twee radiostations een spelletje tegen elkaar genaamd: de Derby der Lage Landen. De ene week worden er vragen gesteld door de Vlaamse dj’s aan een Nederlandse luisteraar en de andere week worden er vragen gesteld door de Nederlandse dj’s aan een Vlaamse luisteraar. Tot nu toe gaat het de Nederlanders niet zo goed af. Volgens Nederlandse Q-dj Erik van Roekel verliezen we opvallend vaak.

Spring in the air
Ook in België hadden ze last van een winter die maar niet wilde stoppen. De q-dj waren het zat en begonnen de actie: Spring in the air. Q-dj’s Sven Ornelis en Kürt Rogiers vroegen luisteraars om een foto in te zenden waarop men een mooie sprong in de lucht maakt. Het doel van de actie was om de winter ‘kapot te springen’. Allemaal leuk en aardig, maar dat werkt natuurlijk niet. De Q-dj’s bedachten een nog beter plan: alle foto’s door heel Vlaanderen verspreiden. Zo waren overal springende Q-luisteraars te zien: op tv, in magazines, in kranten en op affiches verspreid over Vlaanderen. Uiteindelijk is het gelukt: in april begon de zon te schijnen. Misschien volgende jaar al in februari beginnen met de actie?

Zwemmen op 266 meter hoogte
Je kunt een actie natuurlijk aankondigen via een praatje in je programma of een nieuwsbericht op de site. Q-dj Kürt Rogiers pakte het op en andere manier aan en sprong van 3000 meter hoogte om de nieuwe Q-actie bekend te maken. Begin maart sprong de dj uit een helikopter en vertelde de luisteraars dat ze kans maakte om naar de top van de wereld te gaan. Het enige wat de luisteraar moest doen is een smsje sturen wanneer er een artiest ‘de hoogte in ging’. Hiermee kon je kans maken om te dineren in het hoogste restaurant (Dubai), zwemmen in het hoogste zwembad (Singapore), de zon op zien komen op de hoogste wolkenkrabber van het zuidelijke halfrond (Australië), in de lift van het nieuwe One World Trade Center (New York) en de Mount Everest beklimmen (Nepal). Best wel plezant dus.

Geschreven door onze gastredacteur Eva de Reus.

Lees ook:Nieuwe muziekprijzen in België
Lees ook:Nostalgie op de Belgische radio
Lees ook:Vlaamse lokale radio op Nederlandse frequentie
Lees ook:Radio over de Grens: ClubFM (België)
Lees ook:Q-music België ook over op het nieuwe logo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>