Radio over de grens: Radio 10 Magic FM

In de wekelijkse rubriek ‘Radio over de grens’ lees je over een bijzonder radiostation in het buitenland. Deze week ‘Radio 10 Magic FM’ (Suriname).

Helemaal in het noorden van Paramaribo, Suriname, ligt de studio van Radio 10 Magic FM. De afgelopen 50 jaar is de Surinaamse radio een metamorfose ondergegaan: van communicatiemiddel naar entertainment. Radio 10 Magic Fm kwam ruim 15 jaar geleden in Suriname als eerste met een nieuw format: radio voor de echte Srananman.

Guru Werner
Als je uitvaart live te volgen is op de radio, dan weet je dat je een belangrijk iemand was. Werner Duttenhofer, directeur Radio 10 Magic FM, overleed op 17 maart aan een hartstilstand. Hij is degene die ruim 15 jaar geleden Radio 10 oprichtte. Een groot radioman in Suriname. Hij zat maar liefst 50 jaar in het vak. ‘Suriname is één van zijn laatste nog levende radiopioniers kwijt. De Surinaamse radio zal nooit meer hetzelfde zijn’, schrijft waterkant.net, een Surinaamse nieuwssite. Werner bedacht voor zijn radiostation Radio 10 een muziekformule voor de echte Srananman, namelijk Adult pop: herkenbare muziek vanaf de jaren ’60 tot nu, voor iedereen die wat anders wil dan alleen hitradio. Een perfecte blend voor mainstream Suriname.

Vernieuwend
Radio 10 Magic Fm is vernieuwend voor de Surinaamse Radiowereld. Er kwam een ‘dagbladenoverzicht’. Ieder uur werd de luisteraar up to date gehouden door het laatste nieuws voor te lezen. Ook is Radio 10 het eerste radiostation van Suriname dat de exacte tijd weet. Via een GPS/DCF computer weet iedereen de lokale tijd voor Suriname. Ook voor het eerst op de Surinaamse radio wordt er gewerkt met met een ‘clock’ met een gestructureerde playlist en een music mix. Daarnaast oogt de site van Radio 10 professioneel, iets waar de andere Surinaamse radiostation nog iets van kunnen leren.

Ambitieus team
De acht presentatoren van het radiostation hebben allemaal, hoe kan het ook anders, een passie voor radio. Het team bestaat uit twee vrouwen en zes mannen die allemaal al op jonge leeftijd de ambitie hadden om radio te maken. De presentatoren hebben allemaal een andere muziek smaak. Zo luistert Sidney graag naar vergeten muziek, Ryan naar R&B, Hiphop en Jazz, Gerda naar Latijns-Amerikaanse muziek en Sharon luister liever naar haar zelf. Zij is namelijk naast omroepster ook professioneel zangeres.

Meer over Radio 10 Magic FM weten? Kijk dan op de website van de zender.

Dit artikel is geschreven door gastredacteur Eva de Reus.

Lees ook:“Wat 3FM kan, kunnen wij ook”
Lees ook:PowNed stopt met Echte Jannen
Lees ook:[Audio] Weer radiopresentator VS in opspraak
Lees ook:Classic FM wordt een popzender voor één dag
Lees ook:100% NL drie dagen live vanaf het Disney Magic cruiseschip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>