Belgische radiomaker: “MNM is een copypaste-radio”

Na ruim zeventien jaar kwam er vorige week vrijdag een einde aan het bestaan van de Vlaamse radiozender Donna. Maandag ging op dezelfde frequentie de nieuwe hitzender MNM van start. In de Belgische krant Gazet van Antwerpen geeft radiomaker Dirk Moerman van Topradio zijn mening over de nieuwe zender. Hij is niet laaiend enthousiast, Moerman noem MNM namelijk “copypaste-radio”. De dj van Topradio ziet veel gelijkenissen met de zender waar hij voor werkt.

 

In het interview met het Gazet windt Moerman zich onder meer op over de naam van het avondprogramma van Tom de Cock; ‘De Cock Late Night’ lijkt verdacht veel op ‘Moerbie Late Night’ dat Dirk Moerman tot juni presenteerde op Topradio.

In zijn eigen programma op Topradio dat nu de titel ‘Moerb!e one man’ heeft, maakte Dirk Moerman zijn luisteraars duidelijk dat het ‘Moerbie Late Night’ is en niet ‘De Cock Late Night’. Daarop stroomde de sms’jes binnen bij MNM en de zender heeft toen contact opgenomen met Moerman. De Topradio-dj vroeg aan MNM-dj Thomas De Cock onder meer “Je hebt die naam voor je programma toch wel ergens gehaald?”, maar die vraag bleef onbeantwoord…

Misschien komt het door de naam van het avondprogramma op MNM, maar Moerman is niet laaiend enthousiast over de nieuwe hitzender: “Het is niet bijster origineel, hé? Het is een copypaste-radio, er zijn zoveel gelijkenissen… Zij hebben MNM Request, terwijl Top Request ook al jaren bestaat. Als je iets pikt, dan moet je zien dat het niet te hard opvalt. Maar voor de rest wens ik hen alle succes toe“.

Zie ook over MNM:
- “Amerikaanse jingle power met een Vlaams tintje”
- MNM de nieuwe hitzender maandag van start gegaan

Lees ook:Zoek de verschillen tussen filmpjes MNM en XFM
Lees ook:Avro doet multimediaal verslag van Oerol Festival
Lees ook:Programmering van Caz! bekend
Lees ook:Giel Beelen opent nieuw seizoen klassieke late night show VIRUS
Lees ook:Opvolger Donna is ook een meubelbedrijf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>