In Zweden zijn ze al begonnen

3FM-zendermanager Florent Luyckx zou het volgens mij niet verkeerd doen in een commerciële organisatie. Hij heeft wel een neus voor zaken die succesvol kunnen uitpakken. Het was Luyckx die ieder jaar weer heel strategisch de Serious Request-actie van 3FM wist uit te breiden; hij heeft het hele concept zelfs naar het buitenland gebracht. Vorig jaar was er al een Glazen Huis-actie in België en in Zwitserland. Dit jaar sluit het Zweedse radiostation P3 zich aan bij Serious Request. Maar euhm… daar zijn ze al begonnen.

Voor de Zweedse actie genaamd ‘Musikhjälpen’, sluiten de dj’s Kitty Jutbring, Ehsan Noroozi en Hendrik Torehammar zich op in het Glazen Huis in Malmö. Musikhjälpen start zaterdag 13 december 2008, een week eerder dan de acties in Nederland en België. Reden daarvoor is dat 13 december in Zweden de officiële start van de feestperiode is. De dag dat in Zweden het eindbedrag bekend is, sluiten in Breda Coen, Giel en Paul zich zes dagen op in het Glazen Huis in Breda.  

3FM-Zendermanager Florent Luyckx: “Serious Request is door de Zweedse publieke omroep met groot enthousiasme geadopteerd. Voor het eerst werken daar radio en tv op deze manier samen. Ik hoop op een mooie opbrengst voor ons gezamenlijke doel en kijk uit naar de nieuwe ideeën die de Zweedse editie ongetwijfeld gaat opleveren.”  

Timur Timur op de vlucht

Om het estafettestokje symbolisch over te dragen van Zweden aan Nederland wordt 3FM-dj Timur Perlin 19 december om 19:30 zonder geld en vervoer gedropt in Malmö. Hij trekt liftend van vluchtelingenkamp naar vluchtelingenkamp via het Glazen Huis in Gent naar Breda. Hij moet zich elke avond voor 22:00 uur melden in zijn kamp en dat levert geld op voor de actie. Luisteraars kunnen hem sponsoren voor 2,50 euro per nacht. Op 24 december moet hij voor 08:00 uur zich melden op het podium in Breda.

3FM Serious Request wordt voor het vijfde achtereenvolgende jaar georganiseerd. Als de goedendoelenactie in hetzelfde tempo doorgaat, dan zou ik niet verbaasd opkijken als over vijf jaar heel Europa meedoet aan deze van oorsprong Nederlandse actie.

Meer Serious Request:
- Gerard Ekdom gaat 50.000 handjes schudden
- Masterclass radio maken bij 3FM te koop
- Luisteraars strijden om nachtje slapen in Glazen Huis

Lees ook:3FM Serious Request tussenstand dag #1
Lees ook:Musikhjälpen in Zweden van start
Lees ook:Meer glazen huizen in België, Zwitserland, Zweden en Kenia
Lees ook:Totaal ruim 9,3 miljoen euro opgehaald met Serious Request
Lees ook:5,9 Miljoen luisteraars voor 3FM Serious Request 2008

1 Reacties // Reageer

One thought on “In Zweden zijn ze al begonnen

  1. Jorn Agterberg Auteur

    Haha goed gezien! Je kent de ‘Timur Timur Show’ toch wel? Nou daar heb ik het van :-)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: ‘Music For Life’ is de Belgische ‘Serious Request’ | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>