Duizenden radiostations bijeen op Radiopaq

RadiopaqRadio luisteren gebeurt steeds meer online en dat kan via de websites van de radiostations zelf. De laatste tijd is ook een opmars te zien van sites als Nederland.fm en Studenten.fm waarop een verzameling van zenders staat en ook direct te beluisteren is. Die diensten bestaan eigenlijk alleen uit het aanbieden van de online streams van een aantal radiostations. Nu is er Radiopaq, en dat gaat nog een heel stuk verder.

Je zou Radiopaq kunnen omschrijven als een radiozoekmachine die gebruik maakt van duizenden verschillende bronnen aan podcasts en radiostreams. Naast de audio levert Radiopaq ook nieuws, weer en verkeersinformatie in de vorm van tekst (indien het betreffende station dat meezendt).

Via Radiopaq kun je werkelijk kiezen uit duizenden radiostations en podcasts van over de hele wereld. Om door de bomen het bos terug te kunnen vinden, kun je -indien aangemeld- een lijstje met favoriete zenders bijhouden. En net zoals bij online winkel bol.com suggesties worden gegeven voor andere producten, geeft Radiopaq op basis van wat je luistert (genre) ook suggesties voor andere radiostations.

Lees ook:Radio 538: Servers plat door podcasts Tiësto en Dance Department
Lees ook:Radio 538 podcasts dit jaar al 11 miljoen keer gedownload
Lees ook:Q-music wijzigt uitzendtijden reclame
Lees ook:Online andere rangschikking radiostations dan in de ether
Lees ook:“Podcasts méér, maar nog niet regelmatig beluisterd”

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Duizenden radiostations bijeen op Radiopaq

 1. Ruud Den Hoorn

  Hallo Allemaal,

  De opkomst van online web radio stations is niet te stuiten want wie zou er nou niet voor heel weinig geld een radio station willen bezitten ?

  Dat verklaard ook de opkomst van ondermeer http://luister.fm/ – alle radio stations op een rijtje ! zo zijn er nog wel een paar te noemen …

  Maar toch al met al gebruik ik de online radio vverzamel stations website’s graag als ik niet de hele dag naar 1 radio station wil luisteren op mijn werk !

  Gr,

  R.Den Hoorn

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>