Je eigen radiostation, rechtenvrij!

radionomy.comWe kennen al het fenomeen podcasts en het gepersonaliseerde Last.fm, maar de ontwik-kelingen staan niet stil. Het nieuwste van het nieuwste op het gebied van internetradio 2.0 is 'radionomy'. Via de site radionomy.com is het mogelijk om je eigen internetradio te starten, zonder problemen te krijgen met instanties over de auteursrechten. Dat heeft radionomy geregeld en ruil daarvoor krijg je als gebruiker af en toe wat reclame te zien.

Dat moet geen probleem zijn lijkt mij, want we zijn reclame op internet inmiddels meer dan gewend. Om je eigen webstation op te richten, moet je wel eerst geregistreerd zijn bij radionomy en dat kan volledig gratis. Ik heb zelf ook even een account aangemaakt om het concept uit te proberen (het is nog even uitzoeken…).

Je kunt net als bij Last.fm luisteren naar de favoriete muziek van andere leden van de community, alleen nu luister je naar het 'radiostation' van die persoon. Als gebruiker beschik je bij radionomy, zoals bij Last.fm ook het geval, over de functies om aan te geven of je de muziek die gedraaid wordt leuk vindt of juist niet.

Het opzetten van een eigen station is nu alleen nog weggelegd voor geselecteerde gebruikers, de website zit namelijk nog in de zogenaamde beta-versie (testversie die wel al online is en voor gebruikers toegankelijk).

Op bepaalde plekken van de website van radionomy kom je uitspraken van bekende mensen tegen die gaan over radio. Die van Marilyn Monroe wilde ik je niet onthouden: "It's not true that I had nothing on. I had the radio on."

Zie ook:
- 119% omzetstijging Last.fm in twee maanden

Lees ook:CBS bouwt Last.fm tot online jukebox
Lees ook:CBS koopt gepersonaliseerde webradio Last.fm
Lees ook:Talpa start digitale radio
Lees ook:Internetradio in problemen door hogere vergoeding
Lees ook:Internetradio Last.fm start met muziekvideo’s

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Je eigen radiostation, rechtenvrij!

 1. Erwin

  Nou zoek ze want je kunt er voorlopig niets mee. Je kunt alleen op een mailinglist komen om als beta tester te worden uitgenodigd. Dus er is nog niets officieels aan deze website. Ik heb me ook aangemeld maar zit nog steeds op mail te wachten om als beta tester te worden uitgenodigd. Ik denk dat ik hier nog lang op kan wachten. Leuk initiatief maar ben bang dat dit niets gaat worden zo…

    /   Reply  / 
  1. danny

   We zijn nu een jaartje verder en we ondervinden nog steeds hetzelfde als Erwin.
   Samengevat: dit is bullshit.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>