Live nieuws per mobiel

Radio Nederland Wereldomroep heeft een nieuwe radio software applicatie in gebruik genomen, genaamd LUCI Live Two. Deze software maakt live verslaggeving via de mobiele telefoon mogelijk in hoge kwaliteit. De BBC in Groot-Brittannië en de VRT in België maken in hun dagelijkse uitzendingen al gebruik van deze software aplicatie. De Wereldomroep is de eerste Nederlandse publieke omroep die het gaat gebruiken.

Het ontvangen van content via het mobiele netwerk is niet nieuw, maar wel nieuw is het om content via een mobiel of het mobiele netwerk van de computer in studiokwaliteit live te streamen in mp4. Praktisch overal is een zeer goede verbinding te leggen over internet of per satelliet. Bovendien hoeft het radiostation qua bestaande techniek niet aangepast te worden. De Wereldomroep heeft de software uitgebreid getest en zet het ook in voor het monteren en draadloos verzenden van mp2-geluidsbestanden.

Vanaf de meest afgelegen gebieden wordt het nieuws nu eenvoudig en live (en dus snel) per mobiele telefoon of laptop gebracht. Deze innovatieve applicatie is niet alleen voor radio maar ook voor internetsites en blogs geschikt, en dat sluit volgens de Wereldomroep goed aan bij de multimediale activiteiten van de omroep.

Zie ook:
- Oude audiofragmenten met een actueel tintje

Lees ook:Top 2000 van Radio 2 ook via mobiel te volgen
Lees ook:Nokia geeft radio via mobiel een flinke impuls
Lees ook:Radio 1 gaat mobiel
Lees ook:Wereldprimeur: Tunin.FM lanceert iCarRadio op iPhone
Lees ook:Digitale radio komt naar de mobiele telefoon

1 Reacties // Reageer

One thought on “Live nieuws per mobiel

  1. Valpa

    is een keer iets anders dan GSM telefoonkwaliteit gekraak

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>