Grootste hervorming ooit voor Radio Donna

Met een groot aantal nieuwe programma's en een vijftal nieuwe radiostemmen, een nieuwe website en een andere slogan, gaat maandag 21 januari 'het nieuwe' Radio Donna van start. Het Belgische radiostation heeft al lange tijd last van een slinkend martkaandeel en het nieuwe format moet het tij keren. De zender is al maanden bezig met de voorbereidingen en gisteren werd op de valreep nog een nieuwe naam onthuld.

Ex-Miss België Ann van Elsen zal namelijk het nieuwe Radio Donna komen versterken. Zij presenteert één van de elf (!) nieuwe programma's op de zender; elke zondagavond zal het model te horen zijn in het datingprogramma 'Sunday Match'.

Programma's

In totaal komt Donna met elf nieuwe programma's, we nemen even de belangrijke tijdslots door.

Elke werkdag 6:00-9:00
Daar zat sinds eind vorig jaar al David van Ooteghem met 'David In De Ochtend'. Hij blijft op die plek zitten, maar krijgt Anneleen Liégeois als nieuwe sidekick. De inhoud verandert wel iets en de ochtendshow moet daardoor "fris en positief" zijn. Daarnaast "zorgt het met veel goede muziek en verrassende acties en stunts voor een flinke portie energie om de dag mee te beginnen".

Elke werkdag 16:00-19:00
Dave Peters begeleidt de Vlamingen in de middag en aan het begin van de avond op weg naar huis of in de file met het programma A.D.H.Dave (waar kennen we die naam toch van?).

Elke werkdag 19:00-20:00
Radio Donna wil de interactiviteit met de luisteraar flink gaan verhogen. De vernieuwde website moet hier een belangrijke rol in gaan spelen. In ieder geval hebben de luisteraars het elke werkdag tussen zeven en acht 's avonds voor het zeggen in 'Donna's Request'.

Elke zaterdag 12:00-15:00
Sinds enkele maanden zit de Ultratop 50 weer op zaterdagmiddag op Radio Donna en dat is een succes gebleken. De officiële hitlijst van Vlaanderen zal op het nieuwe Donna dan ook op die zaterdagmiddag blijven.

Actie: Kraak de Kluis

Om de vernieuwde zender te lanceren, organiseert Radio Donna de actie 'Kraak de Kluis'. Vanaf 21 januari gaat de Donna-kluis met daarin een cheque van € 20.000,- door het land (een beetje zoals het Q-spaarvarken). De persoon die de code van de kluis weet te kraken, wint de cheque.

Of en hoe de radicale wijzigingen bij Radio Donna uit zullen pakken, zal de tijd leren. Ze zullen op de burelen van Donna ongetwijfeld met spanning wachten op de eerste luistercijfers ná 21 januari 2008!

Het 'nieuwe' logo van Radio Donna ziet er overigens als volgt uit:

Zie ook:
- Tweede fase restyling Radio Donna
- Nieuwe koers moet Donna uit vrije val halen

Lees ook:MNM wordt de nieuwe naam voor Radio Donna
Lees ook:Nieuwe koers moet Donna uit vrije val halen
Lees ook:Dag Donna, rust zacht
Lees ook:34-Jarige Brabander winnaar van het Q-droomsalaris
Lees ook:M&M’s begint oorlog tegen MNM

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Grootste hervorming ooit voor Radio Donna

 1. MBC

  Ik vind dat logo verschrikkelijk!!!!!!!!!!!! Ik heb ook het gevoel dat het station te zeer Q-Music wil imiteren.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @MBC: Het nieuwe logo is niet heel veel gewijzigd ten opzichte van het oude logo (zie de tweede afbeelding in het bericht).

  Dus wat dat betreft imiteert Donna Q-music niet, wellicht dat ze dat wel doen met bijvoorbeeld het ‘Feel It, Love It’. Maarja Q is succesvol, dus dat is dan makkelijk imiteren…

    /   Reply  / 
 3. jeroen

  Donna is dus echt veel beter, ik heb het wel gehad met q-music… altijd maar hetzelfde en die muziek… Wie luisterd er nu bijvoorbeeld naar het foute uur, het zijn precies amateurs..en een kluis is wel interesanter dan zo een onozel spaarvarken… De presentatoren zijn zelfs stukken beter, en bij de luistercijfers van voor de vernieuwing was donna net iets groter dan q-music, dus dit gaat gewoon in steigende lijn voortgaan, Feel it, love it donna!! (en dus niet die ouderwetse q music
  P.S. verwacht u binnenkort aan de nieuwe q-music, want ze doen donna toch na(anders hebben ze geen luisteraars meer)

    /   Reply  / 
 4. Pingback: MNM de nieuwe hitzender maandag van start | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>