BBC Radio lanceert nu ook muziekpodcasts

De BBC heeft gisteren een aanvulling op haar bestaande podcasts gelanceerd. Naast podcasts met gesproken woord biedt BBC Radio nu ook uitzendingen met muziek aan. Met de muziekpodcasts zal een groot aantal muziekgenres beschikbaar zijn, zoals pop, folk, hip hop, jazz, r&b, dance en punk. Al hoewel de podcastservice van de BBC een mooi gebaar is naar de luisteraars en muziekliefhebbers, is het wel opmerkelijk.

Opmerkelijk in die zin dat de omroepen in Nederland erg terughoudend zijn met het aanbieden van podcasts met muziek, in verband met het afdragen van muziekrechten. Daarnaast heeft de BBC in oktober aangekondigd om 1.800 mensen te ontslaan om zo het financieel tekort van 2,9 miljard euro enigszins op te vangen.

De BBC heeft wellicht een aantrekkelijke deal gesloten met de auteursrechtenorganisatie, of ze vindt het aanbieden van een uitgebreide podcastservice belangrijker dan die 1.800 mensen die de laan uit vliegen.

Lees ook:Podcasts zonder tussenkomst computer
Lees ook:Radio-uitzendingen blijven even in de (pod)kast
Lees ook:Wereldwijd belangstelling voor podcast Radio 4
Lees ook:Hoe levend is podcasting in Nederland?
Lees ook:Classic FM slaat aan het podcasten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “BBC Radio lanceert nu ook muziekpodcasts

  1. Jasper

    Weet iemand eigenlijk hoe de rechten geregeld zijn in het VK? Ik kwam er recent achter dat Amerikaanse radiostations namelijk helemaal niks hoeven te betalen voor het draaien van plaatjes. En daarom zijn ze zo pissed off dat ze wel moeten betalen als ze uitzendingen online zetten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>