Sony gaat HD-radio ontvangers produceren

Sony heeft de verkoop van high-defintion digitale radio's aangekondigd. Het bedrijf verkoopt vanaf juli een woonkamermodel (200 dollar, zie foto) en een autoradio (100 dollar). Techzine.nl signaleert terecht dat de introductie van digitale radio nog niet soepel verloopt, ook niet in de VS, waar men bezig is met IBOC. Maar naar mijn idee zijn daar meer oorzaken voor dan alleen de alternatieven voor digitale muziekbeluistering.

Techzine noemt als voorbeelden de iPod en satellietradio, al bieden die niet dezelfde content als de huidige analoge etherradiostations. Ook is er nog internetradio, dat perspectief biedt qua beluistering tijdens kantoortijden wanneer veel mensen achter de PC zitten. Maar de belangrijkste reden is volgens mij toch nog het geringe aanbod.

Content

Alles begint met (excuus voor het woord) content. Is het programma-aanbod interessant en kan de consument concreet horen en zien dat je via digitale radio overal kunt luisteren en meer kanalen ontvangt in een betere geluidskwaliteit, dan verwacht ik dat mensen uiteindelijk wel 'om' gaan. Mits de prijzen betaalbaar zijn en je met digitale ontvangers ook nog tijdelijk naar de AM en FM kunt luisteren.

Zie ook:
Digitale radio (alle berichten in deze categorie)

Lees ook:Satellietradio: concurrent voor (digitale) etherradio?
Lees ook:Digitale radio komt naar de mobiele telefoon
Lees ook:Vanaf 2008 HD radio in elke Ford
Lees ook:Zaterdag marathonuitzending Der Ballroom op Ohrfunk
Lees ook:Mobiele telefoon: de radio van de toekomst?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>