Luistercijfers december 2010 – januari 2011: December helpt stations

November tot januari zijn altijd leuke maanden als het gaat om luistercijfers, omdat door verschillende evenementen grote verschuivingen plaatsvinden op de luistercijfermarkt. Radio 2 is net als vorige periode marktleider, maar dat zal geen verrassing zijn. Elk jaar zorgt de Top 2000 namelijk voor veel luisteraars. De zender heeft overigens een lager marktaandeel dan dezelfde tijd vorig jaar, omdat oudjaarsdag dit jaar niet mee werd gerekend in het luisteronderzoek.

Radio 3FM doet het deze periode verrassend goed. Het station heeft een 10,7 % en kan nu eindelijk zeggen dat hij Radio 538 heeft ingehaald. Het station zat 538 al een tijdje op de hielen, maar door Serious Request schiet 3FM er voorbij. Radio 538 moet nu genoegen nemen met een derde plaats. Sky Radio doet het ook altijd goed tijdens de wintermaanden met de kerstliedjes. Ondanks dat ze bijna een procent verliezen ten opzichte van vorig jaar, hebben ze wel 0,5% winst geboekt op vorige periode.

(klik op ‘vorige’ of ‘jaar’ om naar die periode te gaan)


Aan het onderzoek hebben 10.421 respondenten meegewerkt. De gemiddelde luistertijd was in deze periode 3 uur en 25 minuten en dat is 1 minuut meer dan in de vorige periode.

Lees ook:Luistercijfers januari – februari 2011: december successen houden geen stand
Lees ook:Luistercijfers augustus – september 2010: publiek regionaal daalt, Q-music en Radio 2 stijgen
Lees ook:Luistercijfers radio september-oktober 2009: 3FM over de 9% marktaandeel
Lees ook:Luistercijfers december-januari: Succesvolle decembermaand helpt Radio 2 en 3FM
Lees ook:Hoogste marktaandeel ooit voor Q-music

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Luistercijfers december 2010 – januari 2011: December helpt stations

  1. Arny

    Wat een gelul weer het is weer dec. geweest alleeen met kerst dat de kneuzen van 3 fm boven staat ook die dolle gekke van radio 2. 538 blijft bij mij de stereo staan.

      /   Reply  / 
  2. anti 538

    opzoeten met 538 Arny, ik word gehersenspoeld door 538 weer,538 reclame, 538 hits , en 538 flitsers en die stomme lachzakken smorgens,bah!! draai muziek!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>