Reacties op luistercijfers: 100%NL, Radio 538 en Radio 1 blij

Gisteren kwamen de luistercijfers van het Continu LuisterOnderzoek over de periode september-oktober 2010. Ten opzichte van de vorige meting: Radio 538 behoudt de koppositie en stijgt bovendien fors, Q-music stijgt met een half procentpunt en Radio 1 daalt ietsjes. Toch moet je ook verder kijken: hoe deden stations het bij eerdere september-oktobermetingen?

De drie genoemde radiostations hebben vrij snel na het uitkomen van de luistercijfers een reactie gegeven.

Radio 1

Met een luistertijdaandeel van 7,9% heeft Radio 1 de hoogste september-oktobermeting sinds 2004. Het weekbereik van Radio 1 ligt met 2,81 miljoen luisteraars bijna een kwart miljoen hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Het weekbereik van de publieke nieuws- en sportzender is daarmee van alle zenders het sterkst gestegen ten opzichte september/oktober vorig jaar.

Radio 1 rekent de cijfers toe aan de vernieuwde programmering. Sinds begin september heeft Radio 1 de nieuwe programma’s PREMtime (Prem Radhakishun), DeGids.fm (Felix Meurders) en Vrijdagmiddag live (Jan Mom).

Laurens Borst, zendermanager Radio 1: “Ik ben geweldig blij dat de nieuwe ochtend van Radio 1 met Prem en Felix Meurders zo goed aanslaat. Premtime heeft tussen 10.30 en 11.00 uur een luisterdichtheid van 233.000 luisteraars en dat is de laatste 12 jaar op dit tijdstip niet zo hoog geweest. En ook De Gids.fm van Felix scoort een record sinds jaren. De verhuizing van de EO naar de middag is ook een goede zet geweest. Ook daar is de luisterdichtheid sterk toegenomen.”

Radio 538

“Radioluisterend Nederland kiest wederom voor Radio 538,” aldus de zender.

Ook Radio 538 denk dat de nieuwe programmering – met Jeroen Nieuwenhuize, Dennis Ruyer en Ruud de Wild in de middag - een positieve uitwerking heeft in deze cijfers.

Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: “De eerste impuls van onze nieuwe campagne met de stereo heads en Ruud de Wild slaat aan!”

100%NL

Carlo de Boer, algemeen directeur  100% NL: “Net zoals vorige maand hebben we er weer ruim 150.000 nieuwe luisteraars bij gekregen. De teller staat inmiddels op ruim 1,7 miljoen verschillende luisteraars per week, hetgeen bijna net zoveel is als bijvoorbeeld Radio Veronica. Dit zijn fantastische luistercijfers waaruit blijkt dat 100% NL nog niet is uitgegroeid.”

Lees ook:Ruud de Wild per direct weg bij Q-music
Lees ook:Luistercijfers mei-juni 2011: 538 bovenaan, 3FM op twee
Lees ook:Lindo Duvall verlengt contract met Radio 538
Lees ook:Luistercijfers mei – juni 2013: 3FM, Q-music en Sky Radio winnaars
Lees ook:Jeroen van Inkel blijft nog even bij Q-Music

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reacties op luistercijfers: 100%NL, Radio 538 en Radio 1 blij

  1. arny 538 gek

    Radio 538 Ga zo door. blijft boven aan! toppie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>