Aanbesteding nieuw Radio Luisteronderzoek start 01/09

De tender voor een nieuw Radio Luisteronderzoek voor de periode 2012-2015 start 1 september 2010. Opdrachtgevers voor het nieuwe onderzoek zijn BVA, NPO, RAB, PMA, oprichters van het nieuwe JIC Radio Luisteronderzoek. Het bestaande Luisteronderzoek CLO is tot nu toe gebaseerd op een MOC constructie (Media Owner Committee). In maart vorig jaar heeft RAB het BVA en PMA bestuur uitgenodigd voor overleg.

De afgelopen maanden is er overeenstemming bereikt tussen alle partijen over de organisatiestructuur en over de eisen en wensen met betrekking tot het nieuwe onderzoek.

De nieuwe JIC, Joint Industry Committee, organisatievorm sluit beter aan bij de volgende stap die het Radio Luisteronderzoek wil gaan maken. Het expliciete streven is om als JIC een extra impuls te geven aan de kwaliteit en de praktische bruikbaarheid van het Radio Luisteronderzoek in Nederland.

Het Request for Proposal is vanaf 1 september 2010 beschikbaar op de site rab.fm/CLO Onderzoek/Tender/ voor geïnteresseerde onderzoeksbureaus die willen deelnemen aan de aanbesteding.

RAB-directeur George Bohlander: “Wij dagen als JIC de onderzoeksbureaus die deelnemen aan deze tender uitdrukkelijk uit om met een aantrekkelijk en creatief voorstel te komen.”

BVA-senior mediaspecialist Hanne Alblas: “BVA is uitermate tevreden over de samenwerking met PMA en de radio-exploitanten. Onze wens om meer inzicht te krijgen in reclamebereik komt in deze RFP goed naar voren.”

Lees ook:Open brief RAB aan marktpartijen BVA en PMA
Lees ook:Radioluistertijd in 2008 ruim 4 procent gestegen
Lees ook:Luistertijd radio blijft stijgen in dalende advertentiemarkt
Lees ook:FunX ziet doelgroep niet vertegenwoordigd in Continu Luisteronderzoek
Lees ook:Radio-omzet stijgt 5,6% in tweede kwartaal 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>