Luistercijfers radio mei – juni 2010: 3FM tweede zender

Intomart GfK heeft donderdag de luistercijfers radio over de periode mei-juni 2010 gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Radio 538 wederom de grootste landelijke zender van Nederland is (10,5%) en dat 3FM haar publieke collega Radio 2 voorbij stijgt. 3FM behaalde een marktaandeel van 9,5% (+0,1%) en Radio 2 kwam uit op 9,2% (-0,5%). Verder zette 100% NL de stijgende lijn voort en zit nu op 4,4% (+0,2%).

Mei-juni

Hieronder staat het overzicht van de Nederlandse radiostations en hun marktaandelen.

(klik op ‘vorige’ of ‘jaar’ om naar die periode te gaan)

3FM tweede zender

Door de stijging van 3FM en de daling van Radio 2, is 3FM nu de tweede zender van Nederland. Het station moet alleen Radio 538 nog voor zich dulden.

In de voor adverteerders belangrijke doelgroep 20-49 jaar is 3FM de nummer één van Nederland al wel voorbij gesteven. In die doelgroep zit 3FM in de periode mei-juni op 16,0% marktaandeel, Radio 538 komt daar uit op 15,5%.

SLAM!FM

Zoals gezegd maakte 100% NL weer een sprongetje (van 4,2 naar 4,4 procent), maar ook SLAM!FM deed het in de maand-tot-maand vergelijking een stuk beter. Het jongerenstation wist in mei-juni 2010 2,4% van de luistertijd te behalen, terwijl het een periode eerder nog 2,1% was.

ZIE OOK: Radio 1: ‘Voetbal en verkiezingen brengen winst’

Bron cijfers: CLO (Continu LuisterOnderzoek) RAB/Intomart GfK

Lees ook:Luistercijfers radio februari-maart 2010
Lees ook:Luistercijfers radio juni – juli 2010: 3FM zit 538 op de hielen
Lees ook:SLAM!FM groeit onder tieners, maar daalt in 20-34
Lees ook:Luistercijfers radio januari-februari 2009
Lees ook:Pakt Slam!FM marktaandeel af van Radio 538?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>