Luistertijd radio blijft stijgen

De stijging van de gemiddelde luistertijd heeft afgelopen jaar onverminderd doorgezet. Volgens het Radio Adviesbureau (RAB) is er sinds 2007 een structurele stijging te zien. In 2007 was de gemiddelde luistertijd per dag 187 minuten. In 2008 195 minuten en in 2009 is de luistertijd 3% gestegen naar 201 minuten per dag.

George Bohlander, directeur RAB over de cijfers: “De trend is overduidelijk; radio wordt digitaal en mede dankzij het radio luisteren via internet groeit radio steeds verder uit tot een multimediaal platform.

De bestaande platformen blijven nog wel het fundament vormen, maar steeds op meer nieuwe platformen wordt radio beluisterd. Door het multimediale karakter wordt radio ook in communicatief opzicht steeds innovatiever en multimediaal (spot, non-spot, events, podcast, branded radio etc.), waardoor er een steeds grotere focus komt op radio in combinatie met online (‘ogen en oren’ van een campagne).”

Lees ook:Stijging luistertijd radio zet door
Lees ook:Radioluistertijd in 2008 ruim 4 procent gestegen
Lees ook:Luistertijd radio blijft stijgen in dalende advertentiemarkt
Lees ook:Luistertijd stijgt, reclamebestedingen dalen
Lees ook:Luistercijfers februari-maart: 538 loopt uit op 3FM

1 Reacties // Reageer

One thought on “Luistertijd radio blijft stijgen

 1. MBC

  Verrassende luistercijfers in Vlaanderen: oudere luisteraars zoeken massaal andere stations op en doen Nostalgie en JOEfm sterk stijgen. Radio 2 wordt te jong bevonden en levert in.

  De grote verliezers zijn de hitradio’s Q-Music en MNM. Die laatste zakt zelfs onder het niveau van StuBru!!!

  Echt een schok in het Vlaamse radiolandschap!!! De VMMa vraagt dan ook om een andere aanpak van het luisteronderzoek.

  Bronnen Radiovisie en TV-Visie

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>