Aandeel publieke radio stijgt anderhalf procent in jaar tijd

Het luistertijdaandeel van de landelijke publieke radiozenders is het afgelopen jaar gegroeid. Het aandeel is bijna 1,5 procent hoger ten opzichte van vorig jaar en komt uit op 30,2 procent. Vier van de zes landelijke publieke zenders hebben een hoger luistertijdaandeel dan vorig jaar in dezelfde periode (april/mei). Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde radiocijfers van Continu Luisteronderzoek verzorgd door Intomart GfK in opdracht van het Radio Advies Bureau.
 

Radio 1 scoorde in april-mei 2009 0,2% hoger dan vorig jaar, Radio 2 met deze meting een half procent boven dat van vorig jaar. In de doelgroep van de zender (35-54 jaar) blijft Radio 2 met 12,8% marktleider.
3FM houdt het luistertijdaandeel van de vorige periode vast en scoort wederom 8,3 procent. In de doelgroep 15-34 jaar groeit het aandeel met 0,4 procent naar 18,7 procent. Het doelgroepcijfer van 3FM is het hoogst sinds voorjaar 2003 met uitzondering van de 3FM Serious Request metingen.

Record voor Radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia heeft een recordbeluistering in de periode april-mei 2009. Het luistertijdaandeel in de doelgroep (55+) komt op 8,4%. Dat is 0,4% hoger dan het recordcijfer in november-december 2008. Ook het aantal luisteraars is vergeleken met een jaar geleden aanzienlijk gestegen. Het nam met circa 100.000 toe; nu stemmen bijna 600.000 mensen af op de nostalgische dagprogrammering van Radio 5.

Zie ook:
- Luistercijfers radio april-mei 2009: 100%NL stijgt door

Lees ook:Publieke radiozenders winnen 1,3% in 2009
Lees ook:Luistercijfers radio mei – juni 2010: 3FM tweede zender
Lees ook:Radio 2 met afstand grootste publieke stijger
Lees ook:Radio 1: ‘Voetbal en verkiezingen brengen winst’
Lees ook:Luistercijfers nov/dec 2007: Radio 2 niet aan Top

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Aandeel publieke radio stijgt anderhalf procent in jaar tijd

 1. Ramon

  Is er dan ook bekend hoe lokale omroepen scoren. Want die mis ik heel erg.

    /   Reply  / 
  1. Jorn

   De regionale omroepen worden wel meegenomen in het continue luisteronderzoek, maar de lokale zenders veelal niet.

     /   Reply  / 
   1. Ramon

    Zou er dan ook geen ander rijtje komen, want lokale radio en tv wordt beter bekeken en beluisterd dan meniggeen denkt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>