7,2 Miljoen luisteraars voor Sky Radio

Radio 2 de grootste radiozender? Radio 538 marktleider in Nederland? Ehm… nou nee! Absoluut gezien is Sky Radio de grootste. Hoe zit dat? Onderzoeksbureau Intomart GfK heeft in opdracht van het Radio Advies Bureau (RAB) de Radiobasisondervraging 2007 uitgevoerd. Daaruit blijkt dat Sky Radio 7,2 miljoen verschillende luisteraars had in dat jaar. Daarmee laat Sky de zenders Radio 538 en 3FM achter zich.

De resultaten van het onderzoek van de Radiobasisondervraging 2007 hebben betrekking op alle Nederlanders van 10 jaar en ouder. Meer dan de helft van die groep mensen luisterde in 2007 naar Sky Radio. Radio 538 had 6,9 miljoen luisteraars en derde in het rijtje is Radio 3FM met 5,2 miljoen verschillende luisteraars.

Top 5 radiozenders

1. Sky Radio / 7,2 miljoen luisteraars
2. Radio 538 / 6,9 miljoen luisteraars
3. Radio 3FM / 5,2 miljoen luisteraars
4. Radio 1 / 4,7 miljoen luisteraars
5. Q-music / 4,6 miljoen luisteraars

De rangorde qua absolute luisteraantallen wijkt nog al af van de cijfers gebaseerd op de marktaandelen van de radiozenders. Ter vergelijking; in de meest recente luistercijfers is Radio 2 de grootste zender, op de voet gevolgd door Radio 538. Nummers drie, vier en vijf zijn respectievelijk Sky Radio, Radio 1 en Radio 3FM. Q-music, in het lijstje van de Radiobasisondervraging vijfde, is qua marktaandeel de zesde landelijke zender.

Tweede keus

Het succes van Sky Radio wordt vaak verklaard door de voorkeur van mensen van deze zender als 'tweede keus'. Doordat veel mensen Sky Radio als non-stop zender als tweede keus hebben, heeft het station met de "music that makes you feel good" (nieuwe slogan) absoluut gezien de meeste luisteraars. Sky Radio is hiermee de radiozender met het grootste bereik.

Zie ook:
- Luistercijfers januari/februari 2008
- Luistercijfers december 2007/januari 2008
- Luistercijfers november/december 2008

Lees ook:Meeste mensen hebben één of twee favoriete zenders
Lees ook:2,9 Miljoen luisteraars themaweek ‘Made in the 70′s’
Lees ook:Q-music blijft tweede zender in België
Lees ook:Luistercijfers mei – juni 2013: 3FM, Q-music en Sky Radio winnaars
Lees ook:Sky Radio commercieel marktleider Vrouw 20-34 jaar

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “7,2 Miljoen luisteraars voor Sky Radio

 1. Jasper

  Ja, en heb je wat aan dat enorme aantal mensen dat de radio snel weer op iets anders zet?

  Best knap dat Sky het onvermogen om luisteraars aan zich te binden als een plus ziet. Ik zou als een reclameverkoper liever adverteren op een station dat minder luisteraars heeft die wel met plezier (en dus aandacht) luisteren, dan op een station waar mensen zo snel mogelijk weer wegzappen.

  Maar goed, ik ben dan ook geen Sky luisteraar.

    /   Reply  / 
 2. MBC

  Ik zou er ook geen reclame mee maken, als ik Sky was. Sky sukkelt al jaren met het imago van “eeuwige tweede keuze”.

    /   Reply  / 
 3. riki

  Zo’n probleem is het toch niet, tweede keus zijn. Je bent toch tweede keus in een radiolandschap waarbij zoveel keus is… het is gewoon een zender waar niemand iets mee heeft, maar ook een zender waar niemand zich aan kan ergeren.
  ‘t is voor de advereerder denk ik wel prettig dat ze zoveel verschillende luisteraars hebben. Zo vergroten zij het bereik van de boodschap.
  Het blijft toch knap van Sky om al jaren lang zoveel luisteraars te hebben, en dat met een supergoedkoop kleur- en geurloos format.

    /   Reply  / 
 4. Jorn

  “Tweede keuze” klinkt misschien wat negatief, maar het zegt nog niets over hoe de luisteraars Sky Radio waarderen en met hoeveel plezier ze naar die zender luisteren. Waarschijnlijk zal de aandacht idd wel wat lager liggen dan bij zenders met meer gesproken woord (omdat je daar vaak speciaal op afstemt en aandachtig luistert naar wat er gezegd wordt).

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>