RTV Arnhem zet veel vrijwilligers op straat

Hoewel je als vrijwilliger niet betaald krijgt kun je wel degelijk eruit geschopt worden. Hier maakt RTV Arnhem dan ook gebruik van, het is tijd voor een koerswijziging volgens de omroep. Ze willen zich in Arnhem meer gaan richten op de televisie, internet en sociale media. Als gevolg van deze koerswijziging moeten veel vrijwilligers hun biezen pakken. Dit meldt Arnhem Dichtbij. Lichtpuntje is dat de vrijwilligers wel weer kunnen solliciteren op hun eigen plek. Als dat niet door gaat mogen ze altijd komen bloggen op de site van Arnhem Dichtbij. Nobel toch?

Reden voor de koerswijziging is het lage aantal luisteraars. Het was eigenlijk, zoals bij veel lokale omroepen het geval, meer een clubje mensen die een mooie hobby kon beoefenen, maar er luisterde niemand. Ook volgens directeur Bert Westerman moet er verandering komen, zei hij in De Gelderlander. ”De kwaliteit en het imago van de omroep zijn nog steeds slecht. Dat komt vooral door een gebrek aan continu├»teit aan de top. Er is al wel wat tv, maar dat is niet goed. Voor het einde van het jaar willen we veranderingen zien.”

Ik ben benieuwd wat er terecht gaat komen van deze ambitieuze plannen van de omroep. Heeft het eigenlijk wel nut om iedereen de laan uit te sturen, aangezien ze zoiets soortgelijks in 2007 ook al probeerden?

Lees ook:Aandacht voor lokale omroep-vrijwilligers op Radio 5
Lees ook:OLON bij BNR Mediazaken over aanbesteden lokale omroepen
Lees ook:Hoop op doorstart Omroep Zwolle
Lees ook:Wat is een goede slogan?
Lees ook:RTV Utrecht wil licentie Omroep Amersfoort niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>