Piraten in Mandersveen krijgen hoge boete van AT

Schermafbeelding 2013-07-02 om 14.39.56Er zijn in Nederland nog steeds veel piraten die met een zender(tje) een frequentie ergens in het land oppikken. Het is strafbaar om illegaal een frequentie in gebruik te nemen omdat deze vaak ook wordt gebruikt door zenders die er wel voor betalen. Agentschap Telecom houdt toezicht op de frequenties en spoort piraten op om ze een waarschuwing op te leggen, of zoals in het geval van twee piraten uit Mandersveen, een boete. De boete voor deze piraten is in totaal 90.000 euro.

De twee mannen zijn eigenaar van locaties aan de Pottersweg en Bovenbroeksweg. Vanaf hier maakte zij illegale uitzendingen. Vroeger werden piraten eerst gewaarschuwd, tegenwoordig wordt er gelijk een boete opgelegd. De twee eigenaren van de woningen kregen beide een boete van 45.000 euro.

Het ironische aan de zaak is dat de personen die de boete hebben gekregen niet de gebruikers waren van de zender, maar slechts hun huis ter beschikking stelde.

Agentschap Telecom over de boete “Agentschap Telecom heeft in Manderveen op 2 adressen een voornemen tot het opleggen van een boete van 45.000 euro uitgedeeld. Dit past binnen de taak en de mogelijkheden van het agentschap om te controleren op het illegaal gebruik van etherfrequenties.”

[Tubbergen Nieuws]

Lees ook:Herverdeling Arrow-frequenties reeds gestart
Lees ook:100%NL legt schadeclaim neer bij piraat
Lees ook:Enquête onder radiozendamateurs door het AT
Lees ook:Rechter: Vogelgeluiden op de radio géén ‘uitzending’
Lees ook:AM-frequenties van Quality Radio blijven ingetrokken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>