Erik de Zwart ontvangt de Top 40 Award

Groot feest was het afgelopen vrijdag bij 538 toen het station de 2500ste Top 40 mocht uitzenden. Toch werd er even verder op bij een ander radiostation ook feest gevierd om deze mijlpaal. Bij Radio Veronica mocht Marco Borsato de Top 40 Award uitreiken aan de voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, Erik de Zwart.

De Zwart is blij om de award uit handen te mogen ontvangen van Marco Borsato. ‘Marco Borsato is met al zijn Top 40 records al bijna 20 jaar onlosmakelijk verbonden aan de Top 40. Een paar jaar geleden verraste de Stichting Nederlandse Top 40 Marco nog voor zijn hitprestatie. Dat maakt het extra bijzonder om deze award nu uitgerekend van Marco te mogen ontvangen!’

De dj presenteerde lijst in de jaren 80, 90 en 00. In 2008 begon De Zwart met het Top 40 Hitdossier op Radio Veronica.

Marco Borsato vindt de Top 40 de belangrijkste hitlijst van Nederland. ‘Bij elke uitgebrachte single is het weer spannend en afwachten waar-ie in de lijst eindigt. Ik vind het bijzonder en een knappe prestatie dat deze wekelijkse hitlijst na bijna 50 jaar nog altijd de meest toonaangevende van Nederland is.’

De mijlpaal werd afgelopen weekend gevierd op Radio Veronica met het Top 40 Hitdossier weekend.

Lees ook:Marco Borsato wint 100% NL Award ‘Artiest van het Jaar’
Lees ook:Wibi Soerjadi wint award Classic FM
Lees ook:Marco Borsato op 1 in de Allerbeste Top 100
Lees ook:Guus Meeuwis op 1 in Sky Radio Nederpop Top 101
Lees ook:Dochters op nummer één in Allerbeste Top 100 van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>