Radio 2 Mijlpaal voor Acda en de Munnik

Acda en de Munnik zijn zojuist onderscheiden met een Radio 2 Mijlpaal. Dit maakte Radio 2-dj Frits Spits bekend in zijn programma Tijd voor Twee. De Mijlpaal krijg je als je van grote betekenis bent geweest voor de Nederlandse popmuziek, wat in het geval van het duo Acda en de Munnik zeker het geval is. In 1998 kreeg het duo uit handen van Frits Spits de eerste gouden plaat uitgereikt voor hun eerste album. Het duurt nog even tot ze de onderscheiding daadwerkelijk krijgen. Op 8 september krijgt het duo de onderscheiding tijdens een uniek concert waar de Radio 2 luisteraars de setlijst mogen samenstellen.

Ron Stoeltie, Manager Evenementen Radio 2 licht toe: “De bijna Beatles-achtige harmonieën qua zang zijn misschien wel het belangrijkste handelsmerk van Acda en de Munnik. Met hun op het oog eenvoudige, maar tekstueel sterke, cabareteske liedjes over jeugd, verdriet en het leven hebben Thomas en Paul een vaste plek verworven op Radio 2. Met deze prijs geeft Radio 2 blijk van waardering voor de muzikale carrière van Acda en de Munnik.”

Het Radio 2 Mijlpaal Concert vindt plaats op zondag 8 september van 16.00 tot 18.00 uur. Kaarten voor het concert zijn te winnen via Radio 2. Het Radio 2 Mijlpaal Concert wordt live uitgezonden op Radio 2 en is op zaterdag 14 september op televisie te zien bij de NTR op Nederland 3.

Foto @Radio2NL – Thomas Acda/Frits Spits/Paul de Munnik

Vorig jaar werd voor het eerst de Radio 2 Mijlpaal uitgereikt. Toen kreeg de band BLOF de prijs. Deze band won dit weekend nog de 100%NL Oeuvreprijs.

Lees ook:Frits Spits wint Marconi Oeuvre Award
Lees ook:Top 2000 In Concert met Acda en de Munnik en Guus Meeuwis
Lees ook:Jubilerende Frits Spits overladen met (koninklijke) cadeaus
Lees ook:Bij een verjaardag hoort een feestje
Lees ook:Vrienden van Amstel Live! op Radio 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>