BNR start met nieuwe programmering

Vanaf volgende week start de nieuwe programmering van BNR. Normaal gesproken komt een nieuwe programmering rond september pas naar buiten, maar na het stoppen van Humberto Tan een paar maanden geleden, heeft de zender besloten om nu al de programmering te wijzigen. De bedoeling is dat BNR nu nog herkenbaarder wordt. Dit doen ze met drie nieuwe programma’s, waaronder het nieuwe programma van Tan, en een nieuwe presentator voor de ochtendshow.

Volgens hoofdredacteur Sjors Frohlich wordt BNR hierdoor nog herkenbaarder en urgenter. ”Dingen konden beter en slimmer. Normaal gesproken begint een nieuwe programmering in september, maar omdat Humberto Tan iets eerder weg ging dan wij dachten, ontstond een gat. Toen hebben we elkaar aangekeken en ons afgevraagd of het zou lukken om er eerder mee te komen. En dat gaat lukken. Dus maandag gaan we van start.”

De ochtendshow van BNR met Tom van ‘t Hek krijgt een nieuwe naam en gaat ‘Ochtendspits’ heten. Ook komt er een compleet nieuw lunchprogramma wat BNR Lunchtime gaat heten. Dit programma wordt gepresenteerd door Roelof Hemmen.

Verder komt er een nieuw programma in de middag dat de naam BNR Pro krijgt. In dit programma vallen alle specials, dus programmas als BNR Gezond, Duurzaam, Juridische Zaken De Klantenshow, en op vrijdag de Nationale Autoshow. Dit programma duurt nu een uur in plaats van een halfuur en wordt gepresenteerd door Bernard Hammelburg en besteedt veel aandacht aan Europa. ”En dan vooral wat Europa betekent voor ondernemers.”

Ook Humberto Tan krijgt een eigen programma: BNR Sportzaken. Het uitgebreide bericht over dit programma vind je hier.

De dagprogrammering ziet er vanaf maandag 3 juni als volgt uit:

06:00 – 09:30 Ochtendspits met Tom van ‘t Hek
09:30 – 12:00 Paul van Liempt
12:00 – 13:30 BLT met Roelof Hemmen, op vrijdag Annette van Soest
13:30 – 15:00 Zakendoen met…
15:00 – 16:00 BNR Pro
16:00 – 19:00 Spitsuur met Petra Grijzen, op vrijdag The Friday Move met Wilfred Genee

Lees ook:Humberto Tan stopt met ochtendshow op BNR
Lees ook:SLAM!FM volgende week met een nieuwe programmering
Lees ook:Tim Klijn van 538 naar Radio 10
Lees ook:Meindert Schut en Wouter Karssen nieuwe presentatoren BNR Nationale Autoshow
Lees ook:BNR geeft Humberto Tan een sportprogramma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>