Wild FM failliet

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vanochtend is het faillissement van WildFM Hitradio aangevraagd. De regionale zender voor Noord-Holland wankelde financieel al een tijdje, meldt de Telegraaf op haar website. WildFM heeft het faillisement zelf aangevraagd, dat wordt bevestigd door de rechtbank van Amsterdam.

Wild FM kwam in de problemen door financieel gesjoemel om onder een duur zendcontract met Broadcast Partners, dat de uitzendingen verzorgt, uit te komen, waarop Broadcast Partners Wild FM voor de rechter sleepte. In die rechtszaak werd Wild FM teruggefloten door de rechter. En volgens directeur Hans Perukel van WildFM was er, mede door deze uitspraak, geen zicht meer op financieel betere tijden. “Daarnaast lopen er nog meer procedures tegen ons.”

Ook oprichter Erik de Vlieger is teleurgesteld en laat aan Quote weten: “Ik vind dit in en in triest. Met bloed, zweet en tranen is dit radiostation opgebouwd. Ik vind ook dat de overheid Prins Bernhard ter verantwoording moet roepen. Hij heeft dit niet goed aangepakt, terwijl hij wel een voorbeeldfunctie heeft.”

WildFM is onderdeel van het investeringsbedrijf van Prins Bernhard, Vondel Capital.

Op dit moment worden de mogelijkheden voor een doorstart onderzocht, de kans dat de zender doorgaat is erg groot. Tot die tijd is er via de 4 FM-Zenders in Noord-Holland en internet non-stop muziek te horen, aangezien Ziggo de zender vrijdag al van de kabel haalde.

De dj’s van het station zijn van zelfsprekend niet blij met het faillissement.

Lees ook:“Wild FM maakt doorstart”
Lees ook:Wild FM schrikt van plannen Radio Noord-Holland
Lees ook:Luister naar eerste uur Wild FM
Lees ook:AT5 en RTV Noord-Holland zetten volgende stap naar fusie
Lees ook:Scooter winnen bij Wild FM was nog nooit zo makkelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>