Nominaties Zilveren Reissmicrofoon bekend

Zoals ieder jaar wordt het beste radioprogramma bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon. Dit jaar zijn daarvoor de Radio 1-programma’s Plots en Bureau Buitenland van de VPRO genomineerd en 538-dj Edwin Evers. Daarnaast is er een eervolle vermelding voor Jaap Boots van het Radio 6-programma JaBo Gumbo Show.

De uitreiking van de Zilveren Reissmicrofoon vindt plaats op woensdagmiddag 5 juni in De Vorstin in Hilversum. Ook de Zilveren Nipkowschijf wordt dan uitgereikt.

De Reissmicrofoon is vernoemd naar Eugen reiss, die in 1924 de microfoons zo verbeterde dat hij door radio professionals gebruikt kon worden. Vorig jaar won Giel Beelen de Zilveren Reissmicrofoon.

De Nipkowschijf is de roepnaam voor de onderscheidingen die de Nederlandse mediajournalisten jaarlijks uitreiken aan de beste tv-programma’s, radio-uitzendingen en multimediale prestaties van het afgelopen seizoen. Voluit gaat het om de Nipkowschijf (tv), de Reissmicrofoon (radio) en de Prichettprijs (multimediaal, deze wordt echter al enige jaren niet meer toegekend). Desgewenst kan de jury bovendien Ereprijzen voor een geheel oeuvre en eervolle vermeldingen toekennen. De jury staat open voor iedereen die zich mediajournalist kan noemen.

Lees ook:Martin Simek wint Zilveren Reissmicrofoon
Lees ook:Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Haffmans
Lees ook:Reissmicrofoon naar De Avonden
Lees ook:Stembus Radioring geopend
Lees ook:Winnaars Marconi Awards 2009 bekend: Radio 538 heerst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>