Headlines week 17: Koninginnedag.. Koninginnedag.. MyRadio en luistercijfers

De laatste maandag van de maand. Tijd om het radionieuws van de afgelopen week door te nemen. Vorige week stond vooral in het teken van veel nieuws over radiostations die iets organiseren voor Koninginnedag. Ook kwam MyRadio met twee vernieuwingen naar buiten en werden de luistercijfers gepubliceerd. Lees snel verder: de headlines van week 17.

Koninginnedag

De maandag begon met Irene Moors die begon met haar ochtendshow op 100%NL. Voor één week presenteerde zij de ochtendshow in het teken van de ‘Koninklijke week’. Haar eerste uitzending startte gelijk goed, aan de keukentafel van René Froger.

In de andere ochtendshow, van Q-music, draaiden ochtendjocks Mattie & Wietze als statement het Koningslied maar liefst 13x! Even voor 9 uur belde de ‘baas’ waarop de dj’s besluiten om te stoppen met het draaien van het Koningslied.

Op donderdag kwam MyRadio met een Koningslied station. Mocht je dus niet genoeg kunnen krijgen van André van Duin, het officiële  Koningslied of de sterren van RTL, dan moet je zeker even dat station checken.

En morgen komt Radio 6 Soul & Jazz met een Oranje lijst op Koninginnedag. Vanavond doen ze verslag van het Life I Live festival in Den Haag.

In veel gemeentehuizen is het portret van Koningin Beatrix al verwisseld in die van Willem-Alexander, maar voor de gemeentehuizen waar dit nog niet het geval was, heeft Radio West een oproep gedaan. Luisteraars van het programma ‘Debby en Haar Mannen’ werd gevraagd om een staatsieportret te maken van de toekomstig koning. De winnaar werd afgelopen donderdag bekend gemaakt.

Verder zijn vandaag de Oranjedagen gestart op Radio 5 Nostalgia. De programma’s van de zender besteden op eigen wijze aandacht aan het oranjegevoel.

Dat was het oranjenieuws van afgelopen week, nu het overige belangrijke nieuws.

Zoals bijna iedere laatste week van de maand worden de luistercijfers gepubliceerd, zo ook vorige week. De grote winnaars waren Q-music en 100%NL. Ook 538 weet zijn nummer 1 positie vast te houden.

Op woensdag begon de veiling van Kavel A7. Tot en met 22 mei 14.00 kunnen geïnteresseerden bieden op de drie commerciële radiofrequenties voor uitzendingen in de FM of middengolf.

Verder werden vorige week de nieuwe presentatoren bekend gemaakt van Met Het Oog Op Morgen. Nadat Clairy Polak begin maart stopte moest het station op zoek naar een nieuwe presentator. Rob Trip en Herman van der Zandt, beide nieuwslezers bij de NOS, zijn gevonden als de opvolgers van Polak. Ze zullen om de week de woensdagavond presenteren.

Donderdag werden de nominaties van de ‘Lokale Omroep van het Jaar’ bekend gemaakt door de OLON. Uiteindelijk bleven 7 lokale omroepen over die zijn genomineerd door deze titel. Vorig jaar won TV Enschede FM de titel.

En dan sluiten we de week af met grappig nieuws over de Franse radio-dj Eric di Meco. Hij verloor een weddenschap (al in 2011 gezet) en moest daar afgelopen maand nog iets voor terugdoen. Hij moest namelijk een rat eten, en ja.. kijk zelf de beelden maar.

Tot zo ver: de headlines van deze week. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste radionieuws? Volg ons dan op twitterfacebook of bookmark ons!

RadioActive headlines archief:
Week 16: 3FM-Awards en BNR
Week 15: Classic FM, Muziekmarathon en contractverlenging
Week 14: De Koningin, feestjes en studio’s verhuizen
Week 13: Boze vrouwen, naakt presenteren en baby’s
Week 12: Luistercijfers, tijdelijke vervangers en aandoeningen

Lees ook:RadioActive headlines week 6: veranderingen in programma’s en awards
Lees ook:Headlines week 16: 3FM-Awards en BNR
Lees ook:Headlines week 8: Luistercijfers, Ouevrijprijs, en de Zwarte Lijst
Lees ook:Radioactive headlines week 47
Lees ook:Headlines week 13: Boze vrouwen, naakt presenteren en baby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>