KX Radio komt eenmalig met AVRO-klassieker ‘Hollands Glorie’

KX Radio komt voor één keer met de 200 beste Hollandse songs voor Willem-Alexander en Máxima. In deze tijd van troonsopvolging zijn er veel artiesten die met een liedje komen voor de nieuwe koning. Misschien een beetje overbodig als je bedenkt dat er al honderden Oranje-songs zijn gemaakt. Op 27 april zendt KX Radio, de internetradiozender van de AVRO, hierom de Hollands Glorie uit.

De dag is vernoemd naar de AVRO-radioklassieker ‘Hollands Glorie’. Het programma in de jaren zeventig en tachtig gepresenteerd door Krijn Torringa op Radio 3. Ongetwijfeld komt het daarbij horende radiospel ‘Toontje Hoger’ ook weer langs.

Van 8.00 ’s ochtends staat KX in het teken van de 200 meest typerende Hollandse Songs. Alleen dan net even anders. In een omgekeerd alfabetische lijst worden de Nederlandstalige songs gedraaid.

KX Radio kun je luisteren via kxradio.nl of via de app van 3FM.

Lees ook:Afscheid van radiolegende in FC Twente-stadion
Lees ook:Presentator en radiolegende Krijn Torringa overleden
Lees ook:Radioactive in week 33 | 2006
Lees ook:Radio Oost back to the 80′s
Lees ook:‘De Stemband’ weer te horen bij Radio Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>