Op bezoek bij… Silvan Stoet: “Mijn vriendin zei: wat heb je nu weer bedacht?” [Fotoverslag]

RadioActive komt met een nieuwe serie waarbij we langsgaan bij verschillende avondshows. De aftrap van deze serie is Silvan Stoet met zijn avondshow op Radio Veronica: Stoet in de Avond!

Humor, powertalks, positiviteit, dat zijn de dingen waar Silvan Stoet zijn avondshow mee vult. Hij begon als jochie bij Radio Domstad, ging naar de stadsomroep van Utrecht en vanuit daar verder naar City FM. Hij produceerde voor Ferry Maat en Kas van Iersel. Daarnaast was hij publieksopwarmer bij programma’s als Idols en X-factor, ook presenteerde hij op SBS6 samen met Manon Thomas twee seizoenen het programma ‘Welkom Wehkamp’. Nu spreekt hij voice-overs in, is hij stemacteur en geeft zo nu-en-dan een drive-inshow. Maar het leukste werk wat Silvan heeft is zijn avondshow die hij van maandag tot en met donderdag maakt tussen 19.00 en 22.00 op Radio Veronica: Stoet in de Avond! Lees hieronder het interview dat dit blog had met de dj.

Je maakte een jazzprogramma op Radio Domstad en zit nu bij het ‘stoere’ Veronica, waar is het mis gegaan?

Nou dat is wel héél lang geleden, zoals mijn collega DJ Sven altijd zegt: “uit de tijd van de houten gulden” ongeveer. Ik wilde heel graag radiomaken en ik had helemaal niets met jazz destijds, ik was een jongen van 13 maar ze zochten bij Domstad iemand die dat programma kon doen. En dat wilde ik wel, dan heb ik in ieder geval een stok achter de deur, kan ik een beetje gaan oefenen. Dat is daarna heel snel naar popmuziek omgegaan en daar zit ik nog steeds. Ik ben bij Veronica terecht gekomen omdat Kas van Iersel, destijds in de middag, een nieuwe producer zocht. Ik had ooit een bandje of een cdtje gestuurd naar Veronica en toen werd ik gebeld. Van ‘jo, wil je eens komen praten?’ Kas is een absolute vakman, dus dat wilde ik wel. Ik wilde alleen wel een paar uurtjes in de nacht zodat ik nog gewoon radio kon gaan maken, en dat vonden ze goed. Toen mocht ik op zaterdagnacht tussen 4 en 6. Niet het meest ideale tijdstip, maar ik vond het geweldig om te mogen doen. Als je de kans krijgt om je droom uit te laten komen dan moet je alle kansen grijpen!

Je maakt nu al een paar jaar een avondshow, wat vind je zo leuk aan een avondshow?

Het gevoel van mensen die hebben gewerkt en dan naar huis toe rijden en dat ze gewoon goede platen horen en niet teveel geouwehoer, ze hebben natuurlijk al heel de dag gezeur gehoord. Het is een heel mooi tijdstip want ik kan ze dan verlichting bieden in de file, of als ze thuis op de bank zitten en ze even geen zin hebben in televisie.

Want wat is jouw stijl van radiomaken?

Een beetje powertalk-achtig, er zit altijd wel iets in van infotainment. Ik probeer wel iets sfeervols over te brengen. Het grote verschil met overdag is dat mensen anders luisteren. Overdag luisteren mensen minder actief dan ’s avonds en vooral ’s nachts. Als luisteraars ’s avonds in de auto zitten is het donker, dan werken je oren beter. Overdag staat de radio vaak op de achtergrond aan terwijl men met een activiteit bezig is. De attentiewaarde is dan gewoon anders. En daarom vind ik het ’s avonds ook zo leuk.

Je denkt nog niet aan een ander tijdslot?

Haha, zo werkt dat niet in de radiowereld. Ik kan er wel aan denken, maar andere mensen maken de beslissingen en nogmaals, ik vind de avond erg prettig om te doen.

Maar als je zelf mocht kiezen?

Ik vind het een heel leuk tijdstip. Ik doe dit nu al bijna drie jaar. Voor je sociale leven is het niet altijd even goed. Een ander tijdstip lijkt me wel heel leuk, dan kan ik ’s avonds weer een keer naar mijn vrienden toe, want ik moet nu vaak ‘nee’ verkopen. Maar dat is dan ook het enige nadeel. Ik ben niet echt een ochtendmens, maar een ochtendshow presenteren is erg eervol om te mogen doen, dus ik zou nooit nee zeggen.

Mis je de televisie niet?

Ja soms wel, maar de radio is veel leuker want het is sneller. Als ik nu iets bedenk kan ik het over 2 minuten uitzenden. Bij televisie moet het eerst langs een redactie, een eindredactie enzovoort. En radio heeft ook een klein team.

Wat zijn jouw meest bijzondere radiofragmenten?

Laatst nog een luisteraar die een tatoeage van mij op zijn bil wilde hebben, dat was heel apart. Ik dacht eerst dat het een geintje was. Ik vroeg wel een aantal keren of hij het zeker wist, want ik wil niet over iemands rug (of in dit geval bil) in de publiciteit komen. Maar zijn vrouw vond het goed, dus wie ben ik dan om hem tegen te houden. Ook had ik beloofd op de radio dat ik de tattoo zou regelen, dus dan moet ik dat wel nakomen.

Verder vind ik eigenlijk ieder fragment waarin ik een prijs weggeef leuk. Met Sinterklaas heb ik een keer pakjesavond gedaan. Als ik dan belde en ze namen op door een sinterklaasliedje te zingen dan mochten ze een pakje uitpakken. Ook heb ik een keer Mick Hucknall (red: zanger van Simply Red) mogen interviewen, dat was wel heel vet. Verder heb ik een keer aan tafel gezeten met Lenny Kravitz, en dat zijn wel toffe momenten.

Nog even terugkomen op die tatoeage, je vertelde net dat de vrouw van die man het goed vond, maar wat vond jouw vriendin er van?

Ehh, ja ze moest er even aan wennen. Maar uiteindelijk zijn het maar een paar lijnen, vormen en streepjes. En als die man het leuk vond. Ze dacht wel eerst ‘Silvan, wat heb je nou weer bedacht?’.

Meer weten over Silvan Stoet? Volg hem dan op twitter of luister van maandag tot en met donderdag tussen 19.00 en 22.00 naar Radio Veronica.

[Foto’s en tekst mogen niet zonder toestemming worden overgenomen. © RadioActive.blog]

Lees ook:Luisteraar slaapt nacht voor Radio Veronica deur
Lees ook:Luisteraar mag heel de dag op dj zitten
Lees ook:Radio Veronica Drive-in show elke zaterdag op de radio
Lees ook:Op bezoek bij.. Jeroen Kijk in de Vegte: “Knutselen is voor mij radio maken”
Lees ook:Op bezoek bij… Kristel van Eijk: “Ochtendshow gaf een adrenaline boost” [Fotoverslag]

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>