Headlines week 14: De Koningin, feestjes en studio’s verhuizen

Maandag: tijd om even het radionieuws van de afgelopen week door te nemen. De afgelopen week stond vooral in het teken van de Koningin, feestjes en studio’s op andere locaties. Zo begon Radio 2 met het Oranjejournaal, vierde Gerard Ekdom zijn 500ste aflevering Effe Ekdom en verhuisde de studio van Q-music voor drie weken naar het Krasnapolsky hotel op de Dam in Amsterdam. Lees snel verder, de headlines van week 14!

Op dinsdag begon de Oranjemaand op Radio 2. Er wordt hard gewerkt aan het officiële Koningslied, maar er worden ook Oranjejournaals uitgezonden om de luisteraar op de hoogte gehouden van al het Oranjenieuws. Radio 2-presentatoren Frits Spits en Wendy Beenakker presenteren doordeweeks om 8.30, 12.30 en 17.30 uur dit speciale journaal.

Sublime FM verhuisde dinsdag naar Utrecht Centraal. Het radiostation gaat twee maanden uitzenden vanaf de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal. Je kunt er onder andere een  loungeplek vinden om te genieten van de muziek. De reden van de tijdelijke verhuizing? Sublime FM wil door de uitzending op Utrecht Centraal meer contact met de luisteraars door niet alleen te zenden, maar ook te ontvangen.

Op woensdag werd bekend dat de Koningin op 29 april aan afscheidsspeech geeft. De speech wordt uitgezonden op Nederland 1 en Radio 1. De toespraak is niet live, maar wordt opgenomen op Paleis Huis ten Bosch. De volgende dag zal Koning Willem-Alexander worden ingehuldigd. Uiteraard zal dit ook op de radio te horen zijn.

Donderdag kwam de NOS met een reactie naar buiten over de klachten over de muziek tijdens het NOS Radio 1 Journaal. Sinds maart is er zo nu en dan een plaatje te horen, maar de luisteraars lijken het niet te waarderen. Radio 1 krijgt veel negatieve reacties op de muziek. Echter zal er voorlopig nog niets veranderen, want pas over een paar maanden wordt de nieuwe toevoeging geëvalueerd. Giselle van Cann, de adjunct-hoodredacteur van NOS, had de kritiek wel verwacht: ‘De ervaring leert dat als je zoiets verandert, er veel kritiek op komt.’

Vrijdag werd het Q-hotel geopend. Drie weekenden lang vervangen de Q-dj’s het personeel van het NH Krasnapolsky hotel op de dam in Amsterdam. Als je een kamer hebt gewonnen wordt je een heel weekend lang volledig in de watten gelegd door de Q-dj’s. Als je geen winnaar bent, mag je altijd langs komen om te komen kijken naar de uitzendingen en de vele optredens die er zijn.  Afgelopen vrijdag waren onder andere Matt Simons en Armin van Buren van de partij. RadioActive was aanwezig bij de opening.

Tot zo ver: de headlines van deze week. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste radionieuws? Volg ons dan op twitterfacebook of bookmark ons!

RadioActive headlines archief:
Week 13: Boze vrouwen, naakt presenteren en baby’s
Week 12: Luistercijfers, tijdelijke vervangers en aandoeningen
Week 11: Boze luisteraars, Edwin Evers en NPO
Week 10: Vrouwen, Awards en vertrekkende presentatoren
Week 8: Luistercijfers, Ouevrijprijs, en de Zwarte Lijst

Lees ook:Sublime FM zendt uit vanaf Utrecht Centraal
Lees ook:Sublime FM twee maanden live vanuit Utrecht CS
Lees ook:Beroemde schrijver Baldacci bij Sublime FM op Utrecht Centraal
Lees ook:Eerste ochtendshow Sublime verplaatst naar volgende week
Lees ook:Headlines week 9: de week van radio Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>