Luisteraars klagen over muziek in Radio 1 Journaal

Radio 1 krijgt veel klachten over de muziek die gedraaid wordt in NOS Radio 1 Journaal. Sinds maart is er zo nu en dan een liedje te horen. Eerder kon je op RadioActive al lezen waarom er muziek in het Radio 1 Journaal gedraaid wordt. Giselle van Cann, NOS-adjunct-hoofdredacteur: ‘De ervaring leert dat als je zoiets verandert, er veel kritiek komt.’

Luisteraars zitten bij een nieuwszender niet te wachten op muziek. Twitter en de website van de omroep staan vol met negatieve reacties. Van Cann licht het gebruik van muziek nogmaals toe: ‘We waren niet tevreden over het tempo van de uitzendingen. Het was als een kralenketting, van het ene naar het andere onderwerp, allemaal even lang. Als je muziek gebruikt, krijg je een ander ritme.’ Ondanks het gemopper blijft de muziek in ieder geval nog een paar maanden. ‘De ervaring leert dat als je zoiets verandert, er veel kritiek komt. Daarmee vind ik het nog wel vervelend dat ik niet iedereen op zijn wenken kan bedienen. Het kost tijd om te weten of iets werkt. Over een paar maanden gaan we evalueren’, aldus Van Cann.

Rekensom

Is het echt zo irritant, die muziek in het programma? In de uitzending van vanochtend ben ik gaan turfen en daar heb ik in totaal acht platen gehoord. Een gemiddelde lengte van 3,5 minuut per plaat maakt dat er ongeveer 28 minuten muziek te horen was. Een uitzending duurt elke dag 3,5 uur (6.00 – 9.30). Dat is dus nog geen 15% van de tijd muziek. Valt wel mee toch?

Lees ook:Headlines week 14: De Koningin, feestjes en studio’s verhuizen
Lees ook:Waarom muziek tijdens het NOS Radio 1 journaal?
Lees ook:Liever geen muziek tijdens het NOS Radio 1 Journaal [Poll]
Lees ook:Muzieksamenstelling Radio 1 wordt gecentraliseerd
Lees ook:Headlines week 11: Boze luisteraars, Edwin Evers en NPO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>