Radiozenders stijgen in de top 25 Mediamerken

Radiostations doen het goed in de Top 25 Mediamerken. Stond BNR Nieuwsradio vorig jaar nog op plek 24 in de Top 25, dit jaar heeft het radiostation de zevende plaats bemachtigd. Ook de andere radiostations doen het opmerkelijk goed. Dit blijkt uit onderzoek van Interbrand Amsterdam en Tijdschrift voor Marketing.

Elk jaar wordt er een Top 25 Mediamerken gemaakt. Uit de Top 25 Mediamerken van dit jaar blijkt dat online media het goed doen. Nu.nl staat dit jaar dan ook op de eerste plek. Ook radiostations worden steeds populairder. De stijging van online media en radiostations gaat ten koste van kranten en tijdschriften. Stond de Telegraaf vorig jaar nog de vierde plaats, dit jaar moet de krant het doen met de zeventiende plek. Ook alle andere tijdschriften en kranten dalen in de lijst.

Onder de radiostations scoort BNR Nieuwsradio het beste. Veder in de top 10 staan Sky Radio en Radio 2. Sky Radio ging van de zeventiende plaatst naar de negende en Radio 2 stijgt van de negentiende plaats naar de tiende.

Bekijk hieronder de hele lijst:

1 NU.nl (2)*
2 Uitzending Gemist (14)
3 Nederland 1(1)
4 RTL 4 (5)
5 Donald Duck (6)
6 TVGids.nl (-)
7 BNR Nieuwsradio (24)
8 Nederland 3 (13)
9 Sky Radio (17)
10 Radio 2 (19)
11 Radio 1 (10)
12 NOS (3)
13 Algemeen Dagblad (8)
14 Quest (-)
15 3FM (9)
16 Nederland 2 (11)
17 De Telegraaf (4)
18 RTL XL (-)
19 De Volkskrant (12)
20 Radio 538 (16)
21 Libelle (7)
22 VPRO (-)
23 Metro (-)
24 Q-music (20)
25 NRC Handelsblad (21)
* Positie 2012

Lees ook:Grote stijging online mediagebruik
Lees ook:Internet verdringt traditionele media
Lees ook:Radiozenders voeren lijst Social Media Monitor aan
Lees ook:Michiel Bicker Caarten hoofdredacteur WNL
Lees ook:Eagles met Hotel California op nummer 1 in Top 2000

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>