Radio 2 gaat van rood naar oranje in april

Ben je een echte oranje-fan? Wil je alles weten over het koningshuis? Luister dan volgende maand naar Radio 2, want april is Oranjemaand! Dagelijks is er een oranjejournaal en er wordt natuurlijk ook hard aan het officiële Koningslied gewerkt

Vanaf 2 april kun je jouw tekst voor het officiële Koningslied insturen. Verschillende componisten gaan het Koningslied samenstellen. De componisten maken de muziek en schrijven het refrein, maar natuurlijk krijgen ook de inwoners van Nederland inspraak op het lied. Van 2 tot 12 april kunnen Nederlands via deze website in één zin beschrijven hoe hun droom voor ons land eruit ziet. Uit al deze zinnen worden uiteindelijk de coupletten van het Koningslied gemaakt.

Op 30 april in Ahoy (om 19.30) wordt het Koningslied live uitgevoerd. Het idee is dat de nieuwe Koning en Koningin worden toegezongen door het publiek in Ahay via een videoverbindingen op een groot scherm.

Lees ook:Radio 2 maakt een officieel Koningslied met luisteraars
Lees ook:Headlines week 13: Boze vrouwen, naakt presenteren en baby’s
Lees ook:‘De W van Willem’ voor het eerst te horen op Radio 2
Lees ook:Mattie & Wietze draaien Koningslied 13 keer als statement
Lees ook:Frits Spits leest speciale Oranjejournaals op Radio 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>