Headlines week 12: Luistercijfers, tijdelijke vervangers en aandoeningen

De afgelopen week stond vooral in het teken van de luistercijfers, tijdelijke vervangers en aandoeningen. Zo was 538 blij met de opnieuw behaalde nummer 1 positie wat betreft de luistercijfers. Werd Rens de Jong de tijdelijke vervanger van Humberto Tan en is Sjors Fröhlich genezen van aandoening waardoor hij lange tijd niet kan praten. Lees snel veder… het weekoverzicht van week 12.

Op maandag moest Ruud de Wild nog drie nachtjes slapen voordat de documentaire over zijn leven ‘Up Close’ werd uitgezonden. Naast dj is Ruud de Wild namelijk ook nog schilder. Voor een ‘De Wild’ moet je zo’n 15.000 euro neerleggen. In de documentaire is ook te zien hoe De Wild de dood van Pim Fortuin afsluit. Pim Fortuin werd na een interview met Ruud de Wild vermoord.

Dinsdag was het feest bij 538. Het radiostation had in januari de hoogste luistercijfers. Tweede werd 3FM en Sky Radio staat op nummer drie. Jan-Willem Brüggenwrith, directeur 538, is tevreden: ‘De kerst is weer voorbij en we blijven doen waar we goed in zijn: radio maken.’

Woensdag was er ook reden voor een feestje. Sjors Fröhlich is namelijk genezen van een zeldzame aandoening aan zijn stembanden. De presentator kreeg in 2007 problemen met zijn stem, waardoor hij zijn werk als presentator moest neerleggen. Nu is de stem van Fröhlich zo goed als terug, maar hij blijft achter de schermen werken. ‘Ik hoor die 5 procent kwaliteitsverlies en wil dan niet op de radio.’

Q-music had donderdag zin in de lente en zond daarom de Fluit 40 uit. In de ochtend waren er veertig hits te horen waarin gefloten wordt. Op één stond ‘Whistle’ van Flo Rida. Even hadden we het lentegevoel tijdens het luisteren naar de vrolijke fluit-liedjes, maar helaas kunnen we naar het echte lenteweer nog langer fluiten.

Op vrijdag maakte Edwin Evers bekend mee te doen met het Bedanklied voor Beatrix. De 538-dj vindt het een hele eer en ziet een regeltje zingen wel zitten: ‘Als ik een eigen regel om te zingen kan krijgen, dan sla ik dat niet af.’ Volgens Albert Verlinde vindt de koningin het een harstikke leuk idee. Vast omdat de opbrengst van het lied naar het Prinses Beatrix Spierfonds gaat.

Tot zo ver: de headlines van deze week. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste radionieuws? Volg ons dan op twitterfacebook of bookmark ons!

RadioActive headlines archief:
Week 11: Boze luisteraars, Edwin Evers en NPO
Week 10: Vrouwen, Awards en vertrekkende presentatoren
Week 8: Luistercijfers, Ouevrijprijs, en de Zwarte Lijst
Week 7: Radiodag, dronken en Valentijnsdag
Week 6: veranderingen in programma’s en awards

Lees ook:Edwin Evers zingt mee met bedanklied Beatrix
Lees ook:Rad van Fortuin met Gijs Staverman als kandidaat
Lees ook:Documentaire over 538-dj Ruud de Wild
Lees ook:538 DJ’s tekenen nieuw contract, Lindo Duvall op plek Ruud
Lees ook:Ruud de Wild per direct weg bij Q-music

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>