Aantal luisteraars Radio Oranje Nationaal stijgt met ruim 50%

Het aantal luisteraars van de commerciële regionale radiozender Radio Oranje Nationaal is spectaculair gestegen. Trok de radiozender in januari 2012 nog elke week 51.000 luisteraars, in januari 2013 is dat aantal opgelopen tot 104.000. Dit blijkt uit recent onderzoek van Intomart GfK.

Naast spectaculaire luistercijfers steeg ook de gemiddelde luistertijd tot meer dan vijf uur per dag in Gelderland en zelfs meer dan zes uur per dag in Noord-Brabant.

Directeur Nico Silvius van Radio Oranje Nationaal is in zijn nopjes met de ontwikkeling van zijn radiozender. ‘Zoveel luisteraars erbij, die dan ook nog zo lang naar onze zender luisteren, dat is werkelijk uniek’, aldus Silvius. ‘Daarbij komt dat wij dankzij onze populaire mediapartner TV Oranje in een recordtijd een dusdanige plaats en positie hebben weten op te bouwen dat Radio Oranje Nationaal niet meer is weg te denken uit het radiolandschap.’ Silvius benadrukt de bijzondere prestatie van zijn zender: ‘Het is een verdubbeling in een overvolle radiomarkt waaruit blijkt dat Radio Oranje Nationaal, net als TV Oranje, nog lang niet is uitgegroeid. Het toont tevens aan dat Nederlandse muziek nog steeds ongelofelijk populair is.’

Radio Oranje Nationaal ging van start in mei 2011. De zender werd gelanceerd als het radiobroertje van televisiezender TV Oranje. Radio Oranje Nationaal ging van start in de provincie Noord-Brabant en werd later uitgebreid met de regio’s Gelderland en Noord-Limburg. Directeur Nico Silvius is oprichter en oud-eigenaar van RADIONL uit Sneek. Volgens hem is de combinatie van een radio en een TV-zender een gouden greep gebleken.

Het gaat goed bij de regionale- en grotere lokale omroepen in Nederland. Vorige week kwam Den Haag FM met het nieuws naar buiten dat hun luisteraantal met 20% is gestegen.

Lees ook:Keizerstad FM verder als Radio Oranje Nationaal
Lees ook:Waterstad FM overgenomen door mediagroep NDC
Lees ook:KX Radio start doorgifte via digitale kabel
Lees ook:Regionale omroepen komen met iPhone- en Android-apps
Lees ook:SimoneFM neemt frequenties RadioNL in gebruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>