Headlines week 10: Vrouwen, Awards en vertrekkende presentatoren

Afgelopen week stond vooral in het teken van Vrouwen, Awards en het vertrek van bekende presentatoren. Zo namen de vrouwen van Q-music het over van de mannen op internationale vrouwendag. Stopte Clairy Polak per direct bij het ‘Oog’ en werden de Powervrouwen van Sky Radio bekend gemaakt. Lees snel verder… Het weekoverzicht van week 10!

Op maandag startte Van Inkel zijn zoektocht naar een nieuwe royalty-verslaggever die op 30 april verslag kan doen tijdens de inhuldiging van prins Willem-Alexander. Ben jij een hardcore Oranje-kenner? Je kan je nog steeds aanmelden om de nieuwe ‘Willemwatcher’ van Q-music te worden.

Dinsdag begon de veiling van ‘538 voor War Child’. Nog steeds kan jij op de foto gezet worden door Marco Borsato. Je moet daar inmiddels wel meer dan 775 euro voor over hebben, want dat is het huidige bod. Liever jouw naam op een Arriva treinstel? Dan moet je ruim 2.500 euro bieden. Stja, je moet wat voor die arme oorlogskinderen over hebben hé.

Op woensdag had Clairy Polak het wel gezien bij het ‘Oog’. Polak heeft het te druk met De Klassieken, een dagelijks ochtendprogramma bij Radio 4 en daarom legt ze haar werk als presentatrice van Met Het Oog Op Morgen neer. Oftewel er komt weer een plekje vrij bij NOS. Je maakt volgens Marion van de Wouw, Oog-redactiechef, alleen kans als je een journalistiek zwaargewicht bent. ‘Net als Clairy.’

Ook Humberto Tan stopte, maar dan op donderdag. Tan moest kiezen tussen zijn werk bij BNR of een nieuwe tv-campagne. Iets wat volgens Sjors Fröhlich, hoofdredacteur BNR niet te combineren valt: ‘Het feit dat Humberto een hoofdrol zal vervullen in een nieuwe tv-campagne is mijns inziens niet te combineren met zijn journalistieke werk als nieuwsanchor van BNR. Ik begrijp de overwegingen van Humberto echter zeer goed en respecteer zijn keuze.’ Een volledig vertrek bij BNR is echter nog niet definitief. Tan sprak op twitter over een overleg voor een ander programma bij BNR op een ‘christelijk’ tijdstip.

Vrijdag konden we er niet om heen: het was internationale vrouwendag! Bij Q-music namen de vrouwelijke dj’s het de hele dag over van de mannen. Naast de stemmen van Eva Koreman, Patricia van Liempt en Kristel van Eijck konden we op Q ook nog de ‘What Women Want Top 100’ horen. Sky Radio kon natuurlijk niet achterblijven en kwam met de ‘Powervrouwen Top 101’. De leukste platen door en voor vrouwen. Sky Radio reikte een dag eerder al de Powervrouwen Awards uit. Schrijfster Saskia Noort, zakenvrouw Rossana Kluivert-Lima, showbizzvrouw Carice van Houten, zangeres Miss Montreal en sportvrouw Ranomi Kromowidjojo waren de gelukkige winnaars, euh.. Powervrouwen!

Tot zo ver: de headlines van deze week. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste radionieuws? Volg ons dan op twitterfacebook of bookmark ons!

RadioActive headlines archief:

- Week 9: de week van Radio Veronica
Week 8: Luistercijfers, Ouevrijprijs, en de Zwarte Lijst
Week 7: Radiodag, dronken en Valentijnsdag
Week 6: veranderingen in programma’s en awards
Week 5: kavel, carnaval en nieuwe SLAM!FM-programmering

Lees ook:Clairy Polak stopt per direct bij ‘Met Het Oog Op Morgen’
Lees ook:Sky Radio draait 101 Powervrouwen
Lees ook:Sky Radio maakt nominaties Powervrouwen Awards bekend
Lees ook:Overzicht maart 2013: Meest gelezen berichten
Lees ook:Clairy Polak vaste presentator Met Het Oog Op Morgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>