Facebook en radiozenders: 3FM op één

Tegenwoordig kun je er niet meer om heen: social-media. Op twitter, facebook en zelfs op LinkedIn zijn radiozenders actief. Deze week hoorde ik toevallig op 538 dat ze de grens van 100.000 likes  op Facebook hadden bereikt. Genoeg reden voor mij om eens te gaan kijken bij andere radiostations. Je als station neerzetten online begint duidelijk steeds belangrijker te worden. 3FM gaat aan kop en doet het goed op Facebook met ruim 211.000 likes. Maar hoe doen de andere radiozenders het, hoe zit het met hun populariteit op facebook?

Wat mij opviel tijdens deze korte research is dat er anno 2013 nog veel radiozenders geen Facebookpagina hebben. Ook op andere sociale media zijn veel stations niet actief. Nu kan dat natuurlijk te maken hebben met doelgroep, immers hoeveel ‘ouderen’ die Radio 5 luisteren hebben een Facebook profiel?

De top vijf ziet er vandaag, 8 februari, zo uit:

  1. 3FM (211.000 likes)
  2. Q-music (176.000 likes)
  3. 538 (100.000 likes)
  4. Sky Radio (36.000 likes)
  5. Radio 2 (24.000 likes)

Jongeren scoren

Wat je vooral merkt is dat de top drie van radiozenders met de meeste  likes allemaal als doelgroep jongeren/jong-volwassen hebben. Nu moet er wel bij worden gezegd dat dit niet de enige oorzaak kan zijn. Radiozenders als 3FM, Q-music en 538 zijn erg actief op Facebook en andere sociale media. Tijdens uitzendingen wordt ook regelmatig de Facebookpagina gepromoot.

Binnenkort verschijnt op RadioActive een uitgebreidere blog over social-media en radiozenders in het algemeen. Wil je niets missen? Volg ons ( ) dan gewoon op twitter!

Lees ook:538 zet facebookvrienden in de spots
Lees ook:Q-music bundelt social media
Lees ook:Radiozenders voeren lijst Social Media Monitor aan
Lees ook:3FM lanceert Social Radio
Lees ook:iPhone apps voor radiozenders PO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>