Mooie Radio: Emile ‘tsjakka’ Ratelband over schansspringen

Het is weer zaterdag, dus  tijd voor weer een nieuw ‘mooi radio’-fragment. In de rubriek ‘mooie radio’ gaat RadioActive.Blog.nl op zoek naar leuke, spraakmakende, mooie, ontroerende, bijzondere, speciale en spannende radiofragmenten! Dit is geen makkelijke opgave, want er zijn al zoveel mooie dingen gebeurd op de Nederlandse radio. Met deze keer een fragment wat misschien niet het beste te labelen is als ‘Mooie Radio’. Het is meer een ‘spraakmakend’ fragment, want op twitter zijn er heel veel boze reacties gekomen naar aanleiding van dit fragment. Het gaat om een gesprek wat Martijn Muijs had met Emile Ratelband over zijn deelname aan ‘De Vliegende Hollander’.

Emile Ratelband in de 53N8

Martijn Muijs sprak met Emile Ratelband naar aanleiding van een gesprek dat ze eerder die week hadden. In dit gesprek begon Martijn over zijn deelname aan ‘De Vliegende Hollander‘ waarin “sterren” gaan schansspringen. Martijn stelde een vraag over Quintis Ristie waarop Ratelband hem omschreef als een ‘dikke neger’. En dat hij er enkel en alleen bij is omdat dit van de omroepen moet. Waarop Martijn – terecht – op die opmerking ingaat. Daarna probeert Ratelband het nog te nuanceren door uit te leggen dat dit in de media is gekomen en dat het een feit is. Ach.. je moet het fragment eerst beluisteren voordat je kunt oordelen:

- Emile Ratelband over Quintis Ristie en zijn verklaring van ‘ander gekleurde’ mensen op de tv

Op twitter kwamen de eerste doodsbedreigingen, wat lichtelijk gezegd ontzettend laf, dom en onnodig is, meteen binnen aan Ratelband zijn adres. Waarop Martijn een reactie geeft: “Dat is dan ook weer niet de bedoeling. Maar ongenuanceerde uitspraken lokken ongenuanceerde uitspraken uit blijkbaar.”

De complete conversatie tussen de twee kun je hier terugvinden.  Tsjakka!

De 53N8 club met Martijn Muijs is van dinsdag t/m vrijdag te horen op 538 tussen 00.00 en 03.00.

Zelf mooie radio?

Volgende week maar kijken of ik een ‘leuk’ fragment kan oppikken, en jij kunt helpen! Er gebeuren ontelbaar veel (mooie) dingen op de radio. Heb jij zo’n mooi, bijzonder, grappig, onverwacht, spannend, spraakmakend radiofragment gehoord? Of heb je nog iets in het archief? Stuur deze dan als tip op naar [email protected]. Wie weet staat hij dan binnenkort hier op de website als ‘mooie radio’. Thanks!

Lees ook:Ach, het is even wennen dat 5-3-8
Lees ook:Martijn Muijs nieuwe dj bij Radio 538
Lees ook:Mooie Radio: Station Amsterdam Centraal.. ik herhaal..
Lees ook:Ratelband geeft peptalks op SLAM!FM
Lees ook:Patrick Kicken beleeft vrijdag de 13e in spookhuis van Johan Vlemmix

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>