Talpa verkoopt aandelen RTL in ruil voor Radio 538, Radio 10 Gold en SLAM!FM

Talpa verkoopt zijn aandelen RTL en wordt weer volledig eigenaar van Radio 538, inclusief Radio 10 Gold en SLAM!FM, dat liet RTL donderdag weten. RTL zal de RTL-aandelen van Talpa overnemen, een uitkoping dus. Door deze actie mag Talpa – samen met het Finse Sanoma – de Nederlandse activiteiten van SBS overnemen. Die voorwaarde (verkoop aandelen RTL) was opgelegd door deĀ Nederlandse Mededingingsautoriteit. De NMa zorgt ervoor dat het er bij de concurrentie tussen bedrijven in Nederland eerlijk aan toe gaat.

In 2007 kreeg John de Mol met Talpa zijn belang bij RTL. Dat deed hij door tv-zender Talpa, de programma’s ervan en Radio 538 in te brengen. RTL raakt door deze transactie vrijwel al het radiomarktaandeel in Nederland kwijt, RTL houdt alleen het internetradiostation RTL Lounge Radio over. De transactie zal waarschijnlijk in 2012 plaatsvinden.

Lees ook:John de Mol daagt RTL voor het gerecht om deal Radio 538
Lees ook:Alleen financieel motief voor belang De Mol in SBS?
Lees ook:Geruchten sterker: ‘Radio 538 naar RTL Nederland’
Lees ook:NMa: KPN-zendmasten mogen naar Frans bedrijf
Lees ook:RTL neemt Radio 10 Gold over van Talpa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>