“Van Bijsterveldt wil FunX’ frequenties afnemen”

Minister Van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) wil FunX’ vier frequenties ‘afpakken’, dat zei ze – volgens diverse bronnen – vanmiddag in het mediadebat in de Tweede Kamer. Met het afnemen van de frequenties zou Van Bijsterveldt ruimte willen scheppen in de ether voor andere derde (commerciële) partijen. Met minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie gaat ze dan spreken over de nieuwe bestemming van de frequenties. De frequentieverdeling valt in principe onder Verhagens ministerie van EL&I. Tijdens de bezuinigingen wordt FunX al niet gespaard, Van Bijsterveldt maakte eerder al bekend de subsidie aan FunX vanuit het Rijk (jaarlijks zo’n 1 miljoen euro) te willen stoppen, tóen gaf FunX aan geen bedreiging voor het voortbestaan te zien.

Lees ook:NPO denkt met BNN en VPRO over toekomst FunX
Lees ook:Update | Mediabeleid niet naar Marja van Bijsterveldt
Lees ook:FunX wil unieke marktpositie bewijzen met XsupportFunX
Lees ook:Den Haag stopt na 2008 met financieren van FunX
Lees ook:Vandaag vergadering over veiling van DAB-frequenties

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on ““Van Bijsterveldt wil FunX’ frequenties afnemen”

 1. Peter

  goed zo! weg met die propagerende allochtonenzender!

    /   Reply  / 
  1. jan

   Je bent echt zielig, waarschijnlijk zit je de hele dag binnen.

     /   Reply  / 
 2. Arthur

  Als de minister inderdaad ook nog de etherfrequenties van FunX afpakt, kan de conclusie alleen maar zijn dat Nederland inmiddels een dooziek land is geworden. Alles wat ook maar iets met allochtoon te maken heeft moet rigoreus de nek worden omgedraaid. Maar ja, Apartheid is niet voor niets een Nederlands woord, het zit waarschijnlijk in onze volksaard.

    /   Reply  / 
 3. Peter

  owjaaaa, waarom staat er dan op elke hoek van de straat een moskee?

    /   Reply  / 
 4. Peter

  Mijn hemel, naamgenoot, bind es ff lekker in! En gooi je PVV-geklets op een ander blog. Hark!

    /   Reply  / 
 5. Peter

  het door jouw genoemde ‘PVV-geklets’ is zelfs nog veel te gematigd.
  ik zeg gewoon hoe het is..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>