Nominaties voor Lokale Omroep Awards bekend

Naast lokale en regionale omroepen zijn er ook 286 lokale omroepen in Nederland. Zij verzorgen – vaak met vrijwilligers – nieuws, informatie, cultuur en educatie voor een of meerdere gemeenten. Veel dj’s en presentatoren die nu bekend zijn, zijn ooit bij een lokale omroep begonnen. De overkoepelende organisatie OLON heeft vandaag de nominaties bekend gemaakt voor de Lokale Omroep Awards 2011. Er zijn 28 genomineerden in de categorie├źn Radio, Televisie, Crossmediaal, Presentatietalent en Lokale Omroep van het Jaar.

De vakjury is zeer te spreken over de inzendingen. Met name de kwaliteit van de televisie-inzendingen is de afgelopen jaren flink gestegen. De professionaliteit waarmee programma’s worden gemaakt en vooral ook de creativiteit die een groot aantal televisiemakers van de lokale omroep laat zien wordt door de jury zeer gewaardeerd. De kwaliteit van de radio-inzendingen is over het algemeen goed, zoals dat de afgelopen jaren ook het geval was.

Alle 108 deelnemende omroepen deden automatisch mee in de strijd om de titel “Lokale Omroep van het Jaar 2011″. Na een voorselectie zijn de tien beste lokale omroepen van Nederland genomineerd voor deze titel. De jury heeft bij de selectie van deze omroepen onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologie├źn en een actuele, informatieve website.

De lijst met nominaties is te vinden op de OLON-site. Op woensdag 15 juni 2011 worden de awards uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren.

Lees ook:Nominaties ‘Lokale Omroep van het Jaar’ bekend
Lees ook:Genomineerden Lokale Omroep Awards bekend
Lees ook:Winnaars Lokale Omroep Awards in De Zomer Draait Door
Lees ook:OLON schrijft brieven naar ministeries OCW en EZ
Lees ook:Aandacht voor lokale omroep-vrijwilligers op Radio 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>