Radio Academy: eerste digitale radioschool in Nederland

In Nederland is er geen hbo-opleiding om radiomaker te worden. Toch zijn er wel een paar mogelijkheden om – zonder Hilversumse contacten – binnen te komen in het radiowereldje: je kan je bijvoorbeeld aanmelden voor de 3FM Radio-DJ School, voor de V-Academy of voor BNN University. Voor die drie dingen geldt echter: je moet talent hebben. Als je daar nou niet zo zeker van bent, dan kan je je vanaf 10 oktober ook aanmelden voor de Radio Academy: de eerste Nederlandse radioschool via internet.

Initiatiefnemer is ervaren radiomaker Ewald van Liempt. Het doel van de radioschool is om “radiovaardigheden van de verschillende omroepmedewerkers in ons land naar een hoger niveau te brengen door middel van gerichte opleidingen en (aanvullende) persoonlijke coaching.”

De Radio Academy wil niet enkel opleiden tot hitradio-dj’s, want de ‘modules’ die aangeboden worden gaan over diverse onderwerpen: interviewen, locatie-uitzendingen, muziek samenstellen, nieuwslezen, presenteren, productie en regie, redactie, reportage en montage, stationsmanagement, techniek, tekstschrijven en vormgeving. Hoe ik zo’n module precies voor me moet zien, is me niet helemaal duidelijk.

Bij de modules hoort ook coaching, maar toch zal er geen fysiek contact zijn: lang leve Skype.

Wat kost dat?

Sommige van de twaalf modules zijn iets uitgebreider (omdat het onderwerp dat vereist). Die uitgebreide modules kosten €97, de andere €77. Voor een half uur extra coaching (buiten de standaardcoaching die al bij een module inbegrepen zit) ben je €37 kwijt.

Lees ook:V-Academy nieuwe naam voor Radioschool
Lees ook:Q-music start Q-college: ben jij de nieuwe Q-dj?
Lees ook:Radioschool start in november met open cursussen
Lees ook:Radiocoach Pierre Papa start basistraining radiopresentatie
Lees ook:Q-music start Q-Academy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>