Alle jinglepakketten Radio Veronica op cd

De eerste gezongen jinglepakketen die ooit in Nederland zijn gemaakt staan nu op cd; de jingles van zeezender Radio Veronica. Rechtstreeks van de mastertapes, dus in een kwaliteit zoals de jingles nog nooit te horen zijn geweest. De cd is het resultaat van samenwerking tussen het ‘Genootschap radiojingles en –tunes’ (Jingleweb) en de Stichting Norderney.

Op het schijfje staan alle gezongen jinglepakketten van Veronica 192 en 538. Inclusief bonustracks met daarop nooit uitgezonden instrumentale jingles en gezongen jingles van beroemde artiesten uit de periode 1965-1974.

De cd is niet in de winkel te koop, maar uitsluitend via de website jingleweb.nl. Op die website, en op die van de Stichting Norderney, staat een audio demo van de cd.

Mastertapes

“We kregen van de Stichting Norderney de mastertapes ter beschikking. Het was net alsof je naar de originele banden van The Beatles aan het luisteren bent”, zeggen de twee oprichters van het Genootschap radiojingles en – tunes, Jelle Boonstra en Benno Roozen.

Dik tevreden

Ook de oprichters van de Stichting Norderney zijn dik tevreden. “Het is een mooi en eenmalig overzicht geworden want er werd wat afgejingeld bij Radio Veronica”, zeggen Ad Bouman en Juul Geleick, van de Stichting Norderney.

Editie NL

In het RTL-programma Editie NL werd afgelopen week ook een item gemaakt over jingles. Daarin vertellen onder meer Benno Roozen en Jeroen van Inkel over het ontstaan en het gebruik van jingles. Leuk om te zien!

Lees ook:Jinglepakketten Veronica en 10 Gold op cd
Lees ook:Een uur jingles en tunes op Radio 5
Lees ook:Herkomst radio-jingles onthuld in serie podcasts
Lees ook:Genootschap: Radiotune heeft beste tijd gehad
Lees ook:Jinglekenners komen met nieuw boek over radiotunes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>