RTV-acties giro 555 leveren acht miljoen euro op

Je hebt het alleen kunnen missen wanneer je gisteren de radio en televisie niet aan hebt gehad. De actie voor de slachtoffers van de watersnood in Pakistan. Bijna alle landelijke radio- en televisiezenders besteedden aandacht aan de ramp en riepen mensen op te doneren op het bekende giro 555. Daar waar alleen Radio 555 begin dit jaar al ruim 8,6 miljoen ophaalde voor de aardbeving in Haïti, leverden de gezamenlijke rtv-acties van donderdag slechts acht miljoen euro op.


De ‘eindstand’ van giro 555 zoals die donderdagavond bekend werd gemaakt, bedroeg 16,1 miljoen euro.

Voordat de radio- en tv-acties donderdag van start gingen, was er al zes miljoen euro gestort op giro 555. Daar kwam gisteren nog een donatie van twee miljoen bij van de Nederlandse overheid.

Dat betekent dat de acties op de verschillende radio- en televisiezenders acht miljoen euro extra heeft opgeleverd voor de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO). Doneren op giro 555 kan uiteraard nog steeds!

ZIE OOK:
- Radiozenders in teken van Actie 555 voor Pakistan

Lees ook:Radiozenders in teken van Actie 555 voor Pakistan
Lees ook:Radiozenders in actie voor Pakistan
Lees ook:Radio 555 in actie voor Haïti?
Lees ook:3FM Serious Request bereikte ruim 10 miljoen mensen
Lees ook:Radio 555 donderdag in actie voor Haïti

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>