Glazen Huis krijgt hulp vanuit Tanzania

Het straatkinderen project Watoto Foundation uit Tanzania bouwt op 23 december tijdens Serious Request 2009 samen met internetbedrijf iWink een nieuwe website in het FC Groningen stadion. Oprichter van de Watoto Foundation, Noud van Hout woont in Tanzania, maar komt speciaal voor deze actie naar Groningen. Tijdens de voetbalwedstrijd FC Groningen–NEC maken de medewerkers van iWink samen met de Watoto foundation in één dag een nieuwe website voor de foundation.

De klanten van iWink wordt gevraagd de medewerkers die meewerken aan de website te sponsoren. Alle bijdragen komen geheel ten goede aan het Glazen Huis in Groningen.

Op deze manier steunt iWink twee goede doelen in één keer; Serious Request én de Watoto Foundation.

UPDATE: Record eindstand Glazen Huis 2009

Twitter

Tevens wordt voor elke follower van twitter.com/websitein1dag € 0,50 gedoneerd aan 3FM Serious Request.

Watoto

Watoto Foundation Tanzania is een project voor hardcore staartkinderen. Zij krijgen er een praktische beroepsopleiding die hen klaar maakt voor de toekomst. Na gemiddeld vier jaar gaan zij met een diploma en een baan de wereld in. Dit is uniek in een land waar de werkloosheid 70% is. Tot nu toe heeft de Watoto Foundation onder andere boeren, timmermannen, en koks afgeleverd aan de maatschappij. In april 2010 opent de stichting een eigen lodge, de eerste ter wereld, die gerund wordt door (ex)straatkinderen.

Van Hout ziet dagelijks met eigen ogen wat voor impact malaria heeft op Afrika als land in het geheel en Tanzania in het bijzonder: “Het is geweldig dat met deze actie zowel onze stichting als de strijd tegen malaria wordt gesteund!

Bij het concept van iWink, ‘Website in 1 dag’, wordt in één dag een compleet nieuwe website gerealiseerd. In dit geval gebeurt dat zelfs geheel gratis. Alles is die dag live te volgen via internet vanuit het FC Groningen stadion via Twitter en een live cam.

Lees ook:Watertoren Groningen opent deuren voor Glazen Huis
Lees ook:Heet nieuws over Glazen Huis (live Twitter verslag)
Lees ook:3FM vraagt om creatieve donaties
Lees ook:3FM Serious Request 2009 tegen malaria: wat is er gedaan met de 7.113.447 euro?
Lees ook:Gerard Ekdom beschikbaar voor Glazen Huis in Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>