Traffic Radio breidt uit in 2010

Traffic Radio, het internetradiostation dat vorig jaar gelanceerd werd door mobiliteitsplatform Eileen en verzekeraar Delta Lloyd, heeft naar eigen zeggen een succesvol pilotjaar achter de rug en daarom gaan de initiatiefnemers de zender in 2010 verder uitbreiden. Traffic Radio werd vorig jaar geopend door Mark Rutte, fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer en Erik de Zwart (zie foto). Het station startte haar uitzendingen via (mobiel) internet en richtte zich met een pilot in eerste instantie op het gebied groot Amsterdam.

Het verzorgingsgebied wordt na de pilot uitgebreid naar heel Nederland. Daarnaast wordt onder meer gewerkt aan een live-programmering in de spits.

We hebben gedurende dit eerste pilotjaar heel veel zaken getest. Dit waren zaken als techniek, distributie, live uitzendingen, luistergedrag en onze commerciële propositie. Alle voorafgaande doelstellingen hebben wij gehaald! We gingen bijvoorbeeld in onze plannen uit van een totale pilot groep van 500 luisteraars. Dit werden er in de praktijk al 500 per dag”, aldus Lars Schotanus directeur van Eileen.

Ed van Uijen, directeur New Business Ventures van Delta Lloyd: “Traffic Radio wint steeds meer aan populariteit en is niet meer weg te denken in medialand. Daar zijn wij als mede-initiatiefnemer zeer blij mee”.

Traffic Radio brengt, 24 uur per dag, zeven dagen per week een mix van de lekkerste automuziek, verkeersinformatie en autonieuws aangevuld met de meest actuele verkeerstips van medeweggebruikers. Het station speelt in op de ontwikkeling dat steeds meer mensen radio luisteren via (mobiel) internet en op de verwachting dat iedereen in de toekomst ook over internet(radio) in de auto beschikt. Traffic Radio werkt samen met Tunin.FM, een portal die digitale radio via de mobiele telefoon mogelijk maakt.

Lees ook:Traffic Radio hoofdsponsor van Free Style evenementen
Lees ook:Traffic Radio krijgt etherfrequentie op AutoRAI 2011
Lees ook:Pilot Spitsradio op Traffic Radio succesvol
Lees ook:Barry Brand nieuwe file-DJ op Traffic Radio
Lees ook:Nieuw radiostation: Traffic Radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>